В Україні після перемовин із Міжнародним валютним фондом "вирівняють" ціни на газ для промисловості та для населення.


Ціна на газ в Україні: що зміниться?


Принаймні, так стверджує міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Продовження (дії постанови про покладення спецальних обов'язків - ред.) упродовж 1,4 року вносило міністерство. Який буде результат перемовин? Прем'єр уже озвучив, що ми не можемо вести неконструктивні розмови з МВФ. Буде підвищення. На скільки і яке - я сказати не можу, бо я не є учасником перемовин", - зазначив він.

міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик
міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще


За словами міністра, підвищення, ймовірно, вирівняє ціну на газ для населення та ціну на газ для промисловості, повідомляє "Укрінформ".

видобуток газу
видобуток газу


Цікаво, що відповідно до Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 22.03.2017 №187 (зі змінами), НАК "Нафтогаз України" здійснює постачання природного газу для побутових споживачів за ціною 4 942 грн/тис. куб. м (без ПДВ).

Транзит газу в Україні
Транзит газу в Україні


В свою чергу для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання при укладанні договорів з 30 серпня 2018 року Нафтогаз запропонував природний газ за ціною 10 208,00 - 11 115,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ) залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Структура ціни на газ
Структура ціни на газ


Дивіться: підвищення ціни на газ в Україні у 2018


Нагадаємо, в Україні запрацював новий закон щодо домашнього насильства.
Як повідомляв Знай.ua, Гройсман наобіцяв українцям "реформувати" швидку допомогу, забувши про головне.
Також Знай.ua писав, депутати внесуть зміни до Конституції щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу та НАТО.