Влада Білорусі відмовилася від кредитної програми Міжнародного валютного фонду (МВФ). Це нещодавно підтвердив міністр фінансів країни Максим Єрмолович


Білорусь без МВФ


За його словами, таке рішення обгрунтоване тим, що, згідно з думкою глави держави Олександра Лукашенка програма МВФ може обернутися "шоком для населення". Зокрема, фонд наполягав на реалізації програми реформ в більш стислому періоді, ніж це було раніше узгоджено урядом. При цьому кореневих розбіжностей з МВФ за характером реформ білоруський уряд не помічає.

"Ми розробляли разом з експертами МВФ програму структурних реформ, яка б відповідала філософії фонду. І в принципі, по ключовим моментам, у нас позиції збіглися, ми вийшли на програму, але розійшлися в термінах її реалізації", - додав Єрмолович.


Крім того, у середньостроковій перспективі Білорусь планує розмістити на локальних ринках Росії і Китаю суверенні облігації на суму до 2 мільярдів доларів. Білоруський міністр також повідомив, що в 2019 році Мінськ не має наміру розміщувати єврооблігації.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще


Минулого року місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з її керівником по Білорусі Пітером Долманом провела в Мінську щорічні консультації. По завершенні роботи Долман похвалив білоруську владу за низку кроків в напрямку, рекомендованому МВФ, і розповів про розбіжності.

"У Білорусі спостерігається становлення економічного зростання, прогноз МВФ на поточний рік - до 1,7%. Зростання обумовлене і поліпшенням зовнішньоекономічних умов, і змінами в макроекономічній політиці. Але ми вважаємо, що зараз, в момент відновлення економічного зростання в Білорусі і в Європі, необхідно прискорити і поглибити реформи. Ми рекомендуємо це уряду. Підтримка держсектора протягом багатьох років тягне збільшення державного боргу і робить уразливою господарську систему в цілому. Все це уповільнює економічне зростання Білорусі", - зазначав представник МВФ.


Дивіться: Співробітництво з МВФ обговорили на зустрічі Лукашенко і Долман


Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про проблему пияцтва в уряді республіки.
Як повідомляв Знай.ua, Лукашенко розповів, як він зробив з Домрачевої олімпійську чемпіонку.
Також Знай.ua писав, білоруські фанати запалили на матчі Ліги націй.