Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив про проблему пияцтва в уряді республіки. Його слова наводить місцеве агентство БЕЛТА.

"Публічно хочу сказати про неприпустимість пияцтва. Мені соромно про це говорити, але багато керівників, яких я відправив недавно [у відставку], закладали за комір пристойно", — сказав президент.

Лукашенко також заявив, що не стежить за тим, як його підлеглі проводять дозвілля.

"Але що стосується п'янки, ви повинні знати свою міру, ви повинні знати, з ким, де і скільки", — підкреслив президент. Лукашенко заявив, що сам практично не п'є.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Президент Білорусії також пообіцяв швидку відставку деяким чиновникам, які дуже сильно люблять прикластися до пляшку.

"Я не кажу про те, що всі святі і чарку не повинні в руках тримати. Я кажу про пияцтво і про п'яниць. Їх в керівництві не буде", — пообіцяв він.

Зазначимо, що в середині серпня Лукашенко призначив нового прем'єр-міністра — Сергія Румаса, а також трьох його заступників та керівників декількох міністерств і відомств. Оновлення уряду почалося після того, як Лукашенко залишився незадоволений виконанням програми по розвитку Вітебської області.

У квітні цього року після візиту до Молдови глава республіки закликав білорусів замінити міцні напої вином.

"Я не проти, якщо люди 70-100 грамів горілки через день випивають. Але ми ж не вміємо по 70-100 грамів. Ми ж якщо сядемо, треба літр залити міцних напоїв за один раз", — нарікав Лукашенко.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Білорусі Олександр Конюк під час нагородження працівників ЗМІ за краще висвітлення діяльності органів прокуратури заявив, що не виключає введення в країні кримінальної відповідальності за фейкові новини. Відповідні поправки в законодавство розробляють білоруські парламентарії.

"Помилковий контент розбурхує громадську думку, тому бувають великі наслідки", - сказав Конюк.

Нагадаємо, залізний монстр Лукашенко розплющив невинну легковик: відео.

Як повідомляв Знай.ua, Лукашенко бачить Білорусь "у складі якоїсь іншої держави".

Також Знай.ua писав, Україна і Білорусь поділили Чорнобильську зону.