У деяких країнах люди звикли ходити на вибори просто так, для галочки, оскільки наперед знають, хто опиниться в президентському кріслі на наступний термін.

В соціальних мережах вже який рік актуальні жарти про білоруського "бацьку" Олександра Лукашенка і кремлівського засідателя Володимира Путіна, які, здається, в кріслі правителів залишаться назавжди.

Насправді ж у світовому рейтингу, опублікованому в Telegram-каналі Політографіка, вони посідають лише восьме і десяте місце відповідно. Глави держав з лаврами першості можливо і самі вже не згадають, коли вступили на посаду.

Україна потрапляє не у найкращі рейтинги

Згідно з даними Всесвітнього економічного форуму, Україна за показником індексу конкурентоспроможності посіла 81-е місце. Оцінка транспортної інфраструктури, зокрема якості автомобільних доріг, стала одним з вирішальних факторів рейтингу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Україна посіла 152 місце в щорічному рейтингу найбільш мирних країн світу - Global Peace Index ("Глобальний індекс миролюбності"). Згідно з рейтингом, що включає 163 країни, порівняно з 2017 роком наша країна піднялася на дві позиції. За даними рейтингу, рівень миролюбності покращився у 71 країні світу, при цьому ситуація з ним погіршилася 92 державах.

Топ-10 українських університетів, рівень яких залишає бажати кращого

Експерти оцінювали сучасні тенденції розвитку університетів, позначені Конференцією IREG-9: "Рейтинги та акредитація - два шляхи до однієї мети" і Конференцією міністрів освіти Європейського простору вищої освіти. Особлива увага приділялася балансу між створенням нових, критичних знань, результатів досліджень та інновацій, а також практичною трансформацією цих напрацювань у розвиток сучасного суспільства.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко обговорив з делегацією Конгресу США міжнародні зусилля для деокупації Криму і Донбасу, а також загрози проекту "Північний потік-2".

Як повідомляв "Знай.uа", лідер бойовиків ДНР Олександр Захарченко можливо не загинув під час вибуху 31 серпня у кав'ярні "Сепар" в Донецьку.

Знай.uа писав про те, що експерт розповів, як змусити Путіна сісти за стіл переговорів стосовно Донбасу.