Щороку в четверту неділю вересня українці відзначають професійне свято - День машинобудівника. У 2018 році дата припадає на 23-є число. Про історію та традиції, а також особливості цього дня – читайте далі у матеріалі.

День машинобудівника 2018: історія свята

Це професійне свято працівників машинобудування і приладобудування з'явилося завдяки Указу Президента України № 361/93 від 8 вересня 1993 року.

Примітно, що ця галузь дуже популярна, адже в ній працює багато українців. Отже, у нашій країні налічується понад 20 спеціалізованих галузей, близько 2800 промислових підприємств і понад 290 організацій, які займаються машинобудівництвом. А людей, які працюють в цій сфері можна нарахувати більше 1 мільйона. Всі вони займаються науковими та науково-технічними роботами.

Крім того, в Україні функціонує досить розгалужена структура транспортного машинобудування, куди входять підприємства з виробництва тепловозів, вагонів, легкових і вантажних машин та інших видів транспорту.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Основними складовими ринку машинобудівної промисловості є продукція таких галузей, як транспортне і енергетичне машинобудування, автомобілебудування, а також машинобудування для нафтохімічної і хімічної, металургійної і гірничодобувної промисловості, верстатобудування.

День машинобудівника 2018: традиції свята

День машинобудівника в Україні не вважається всенародним, тому що в основному його відзначають лише ті люди, для яких він є професійним. Однак у деяких індустріальних містах країни проходить досить багато невеликих заходів, і, можливо, концертів.

Традиційно в цей день проходить багато цікавих заходів щодо цієї професії. І це не дивно, адже День машинобудівника України показує, що люди, які працюють в цій сфері, відіграють далеко не останню роль в нашій країні.

Також у цей день проходять різні корпоративи, гуляння на роботах. При цьому колеги вітають один одного, а начальство видає заслужені премії найкращим працівникам.