В Україні в сфері виробництва, будівництва і легкої промисловості в два-три рази зросли зарплати.

Про це розповіла Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

Так, вона розповіла, що вже доволі багато осіб виїхали за кордон, що значно відбилось на ринку праці України.

"Наприклад, за кордоном затребувані електрогазозварники. Ще 2 роки тому в Україні їм в середньому платили 4-5 тисяч гривень. Зараз деякі вітчизняні роботодавці готові платити 15-20 тисяч", - говорить експерт ринку праці.

Крім того в Україні вже катастрофічно не вистачає швачок, адже раніше вони отримували фактично мінімалку, зараз же деякі роботодавці пропонують за таку роботу від 10 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Кілька років тому швачки отримували зарплату нарівні з мінімалкою. Зараз - від 10 тисяч гривень. В основному це робота для жінок. Останнім за кордоном пропонують таку роботу з більш високою зарплатою", - зазначає Інна Новицька.

Вона додає, що муляри і штукатури в Україні отримують 6-7 тис. Грн. За кордоном зарплати вище - в середньому 17-20 тис. Грн. У Чехії, Німеччини роботодавці готові платити ще більше - понад $ 1 тис.

Разом з тим варто відзначити, що жінки в парламенті, не дивлячись на свій статус народних депутатів, все одно в першу чергу залишаються жінками. І, як і для будь-якої представниці прекрасної статі, красиві сукні і брендові сумочки для них дуже важливі. При тому, коли фінанси дозволяють, чому б не позмагатися зі своїми колегами дорогими фірмовими речами?!

10 мінімальних зарплат

На цьому пленарному тижні у кореспондента Знай.ua рябіло в очах від великої кількості гардероба і наявності різних сумочок у народних обраниць. Давайте ж дізнаємося, хто опинився наймоднішою на цей раз.

Найдорожчою сумкою, яка попалася нам на очі, мала соратниця Юлії Тимошенко, член "Батьківщини" Олена Кондратюк. Вона прийшла на роботу з сумкою французької фірми SAINT LAURENT.

Спочатку таку сумку можна було придбати за 30 тис. гривень, зараз вона подешевшала в два рази.

Ходовий товар

За нашими спостереженнями, більшість жінок під куполом віддають перевагу сумкам фірми MICHAEL KORS.

Дизайнери кажуть, це в силу того, що речі цього бренду не дорогі і ставити депутатам марнотратство з боку громадськості не вийде.

Депутати не змогли зізнатися, скільки заробляють після підвищення заробітної плати.

Нагадаємо, уряд Гройсмана приніс погані новини на опалювальний сезон.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко знайшов винних у всіх бідах заробітчан.

Також "Знай.ua" писав, що нахабні чинуші вигадали, як залишити українців без зарплат.