Кількість сімей, яким було призначено субсидії на оплату комунальних послуг, зменшилася на 58,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Про це повідомили в Держстатистиці.

Зокрема, у відомстві розповіли, що у січні нинішнього року допомогу від держави отримали близько 2 мільйонів домогосподарств, що свідчить про величезне зменшення отримувачів більшке ніж на половину.

"У січні-серпні 2018 року призначено субсидії 2 млн 947,4 тис. домогосподарств. У порівнянні з відповідним періодом 2017 роки кількість таких домогосподарств зменшилася на 58,1% ", - говориться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Крім того відзначається, що розмір субсидій, як і кількість отримувачів також зменшився та склав близько 96 гривень.

Також відзначається, що загальна сума призначених субсидій у січні-серпні 2018 року склала 761,1 млн грн, у відповідному періоді 2017 року - 3 млрд 239,6 млн грн.

У той же час в січні-серпні 2018 року 613,5 тис. домогосподарствам було призначено субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Кількість домогосподарств, яким були призначені субсидії, в порівнянні з відповідним періодом 2017 року зменшилось на 6,3%.

Разом з тим варто відзначити, що після візиту місії МВФ до Кива на українців, окрім підвищення ціни на газ, очікує іще один неприємний сюрприз.

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, днями заявили про необхідність підвищення цін на електроенергію.

Так, у відомстві зазначають, що наразі в Україні тариф для населення покриває лише 50% собівартості електроенергії. Зокрема на цьому під час прес-конференції наголосив член НКРЕКП Дмитро Коваленко.

"Болючим питанням нового ринку електроенергії є перехресне субсидіювання. На сьогодні 50% вартості електричної енергії відшкодовується споживачами. Це вкрай низький рівень", - зазначив Коваленко.

Експерт наголосив, що ця проблема може бути вирішена лише одним шляхом: за рахунок одночасного ухвалення рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення і запровадження дієвої системи субсидій.

"Це питання є надзвичайно болючим для всієї країни, однак необхідним для впровадження нового ринку", - резюмував він.

Шанси на пільги: як повернути собі право на отримання субсидій

Нагадаємо, дурість Гройсмана доб'є українців.

Як повідомляв "Знай.ua", працівникам українських обленерго піднімуть зарплати... за ваш рахунок.

Також "Знай.ua" писав, що міністр Рева тоненько натякнув, що українці можуть лишитися в прольоті.