Для українських власників євроблях з'явилися сумні новини. Крім постійних порожніх обіцянок щодо пом'якшення податкових умов на голову водіїв авто на єврономерах впала нова злочинна схема.

Про це стало відомо завдяки повідомленню юриста Олександра Плахотника, пише портал "Політека".

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

"Перевірити, як довго машина без реєстрації знаходиться на території України, можна за номерами. Тому шахраї вигадали нову схему заробітку — продають "нові" номери. З їх допомогою нібито поліція не зможе визначити цей термін перебування авто на території країни", - розповів юрист.

У той же час інший юрист, Ольга Ніколаєнко, розповіла, чому купувати таку "послугу" марно.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Платити за такі номери можуть тільки дуже довірливі автолюбителі. Документи на автомобіль будуть підроблені. Легально їх отримати неможливо. І машину все одно можна пробити за vin-кодом, який знаходиться на двигуні, на кузові", — підкреслила вона.

євробляхи
євробляхи

При цьому продавці самі взяли на озброєння хитрий прийом – вони починають "підганяти" можливих покупців. Мовляв "думай швидше, я постійно у відрядженнях. Якщо хочеш машину, можу за п'ять днів все організувати" і так далі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2018 році громадяни України почали особливо активно купувати іноземні автомобілі. Причин тому є декілька. Однак тільки за липень 2018 року українці купили на 30% більше авто в порівнянні з липнем минулого року.

За перші сім місяців в Україну було завезено автомобілів на суму 1,2 мільярда доларів. Так, тільки в липні 2018 року в країну імпортували 18444 легкових авто на загальну суму 170,2 мільйона доларів. І це на 30% більше показника липня 2017 року.

Варто нагадати, що українців вже досить довгий час турбує питання розмитнення авто на європейських номерах. Всі суперечки і обурення закінчуються масштабними протестами і порожніми обіцянками. Проте з'явилися цікаві новини не тільки для власників "євроблях". В Україні водіям можуть дозволити керувати транспортним засобом без наявності прав.

Нагадаємо, українців з євробляхами і без знов вдалося зіштовхнути лобами.

Як повідомляв Знай.uа як купити б/у авто: ці реальні поради заощадять вам купу грошей.

Знай.uа писав, власникам "євроблях" після мітингу принесли недобру звістку.