Українці придумали лічильник, який поверне світло і збереже бюджет

Українські винахідники Олексій Жоголєв та Володимир Павлов спроектували і зібрали розумні лічильники smart-MAC. Дані апарати допоможуть українцям знизити витрати електроенергії від 5% до 30%. Варто зазначити, що даний проект є першим у своєму роді.

Українське судно
Українське судно

Українські військові кораблі пройшли через Керченський міст

Популярні новини зараз
Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Якщо не хочете залишитись без грошей: "Ощадбанк" попередив власників платіжних карток "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Українські військові кораблі "Донбас" і "Корець" у неділю, 23 вересня пройшли під Керченським мостом. В мережі опублікували відео цієї події. Як видно на оприлюднених кадрах, першим через міст проходить буксиру "Корець", за ним слідом судно "Донбас". Російські десантно-штурмові катери і судна російської прикордонної служби йшли за українськими кораблями.

Книгарня
Книгарня

Україна відмовиться від книг з Росії

Держкомтелерадіо відмовило у видачі дозволів на ввезення на територію України книг, в яких присутні антиукраїнські висловлювання і риторика. Про це повідомляє прес-служба комітету. Крім того, у відомстві зазначили, що окремим компаніям заборонили взагалі ввезення п'яти книжок, в яких знайшли ознаки антиукраїнських висловлювань та пропаганди.

З вулиць Києва зникнуть іноземні мови

У Києві вирішили ввести заборону на вивіски, оголошення та рекламні плакати з іноземною мовою. Така інформація знаходиться у петиції, яку українці розмістили на сайті КМДА. Автором петиції є Максим Кондрюк.

"В рамках виконання вимог Конституції України та Закону України "Про захист прав споживачів", ввести заборону в місті Києві на вивіски, оголошення та рекламні банери, що містять текст іноземною мовою", - повідомляється у зверненні.

Істерика в честь Томосу: дипломата з США шокувала тупість "голосу антимайдана"

Колишній посол США в Україні Джон Гербст висловив свій сумнів щодо розумових здібностей скандального українського ведучого Юрія Кота, більш відомого як "голос Антимайдана". Дипломат і ведучий "зіткнулися" в ефірі пропагандистського російського телеканалу "Росія 1".