СБУ закликала жителів Житомирщини зберігати спокій у зв'язку із масштабними навчаннями ЗСУ, які відбудуться на території регіону.

Навчання розпочнуться у середу, 26 вересня. Неподалік від Житомира з’явиться військова техніка, а місцевим жителям потрібно готуватися до введення особливого режиму.

Про це повідомили прес-центрі Служби безпеки України.

У повідомленні пояснюють, що координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Житомирській області буде проводити планові антитерористичні навчання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

СБУ
СБУ

У СБУ пояснили, що в Житомирі і області пройдуть масштабні тренування в умовах, максимально наближених до реальних, з використанням спеціальної техніки.

У навчаннях візьмуть участь усі силовики, а саме - регіональні підрозділи СБ України, Нацполіції, Національної гвардії, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Під час заходів на окремих територіях буде тимчасово введено особливий режим, в тому числі обмежена або взагалі заборонено рух транспортних засобів і пішоходів, перевірка особистих документів громадян, огляд особистих речей і автомобілів тощо.

Служба безпеки просить жителів і гостей Житомира з розумінням поставитися до можливих незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців. Всі дії будуть відбуватися в рамках чинного законодавства.

СБУ
СБУ

СБУ просить громадян у разі виявлення підозрілих предметів або засобів ураження, отримання інформації про наміри здійснення диверсійної і терористичної діяльності або інших протиправних дій звертатися за номерами "гарячої лінії" СБУ в Житомирській області (0412) 47-21-52, (096) 563-02-07) або телефонувати на спецлінію Національної поліції 102.

Нагадаємо, до Закарпаття зі сторони Старосамбірщини (Львівська область) наближається військова колона. Десятки солдатів та безліч одиниць бойової техніки зняла на відео місцева мешканка, Ганна Кульчицька, опублікувавши відповідні кадри на сторінці у Facebook.

ЗСУ
ЗСУ


Як писав раніше Знай.ua, в українських військових з'явилися нові проблеми з безпекою.

ЗСУ
ЗСУ


Також Знай.ua писав про те, що українські військові оприлюднили відео знищення бронетехніки на Донбасі.