З приходом в осені в Україні ціни на більшість продуктів злетіли вище неба.

Найбільше подорожчання торкнулося "борщового набору". Втімне загорами здорожчання і решти популярних продуктів, - пише Politeka.

Вітчизняні аграрії досі збирають урожай і, не зважаючи на достатні об'єми ціни продовжують летіти вгору.

Лише за останні дні буряк і морква зросли в ціні на 40-50%. Фермери також піднімають ціни на цибулю.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

За словами фахівців, усе тому, що є попит. Так оптовики активно почали закуповувати продукцію.

На вартості овочів також відбилася погода в Україні. Через несприятливі погодні умови весною аграрії пізніше розпочали роботу, потім дощі не давали вчаснозібрати врожай.

Але вже зараз відомо, що після Нового року ціни на популярні вітчизняні овочі будуть ще вищиими. Не подорожчає лише картопля, адже в цьому році фермери похвалилися гарними зборами.

Експерти заявляють, що овочі можуть трохи просісти в ціні, але з м’ясом це буде проблематично. Вартість сала ж сьогодні тримається за рахунок експорту.

Аналітики запевняють, що ціни на м’ясо будуть зростати до кінця року у з'язку зі здорожчанням кормів.

Ще одна погана новина – подорожчання хліба. В середньому за головний продукт на українському столі доведеться віддати на 10% більше.

Незважаючи на негативну тенденцію, український мед дешевшає. Сьогодні за кілограм вітчизняним пасічникам пропонують 38-40 грн, влітку було ще дешевше.

Дивіться: На цкрахнців чекає валютний шок

Нагадаємо, курс гривні у 2018 році виявився міцнішим, ніж припускали в Кабінеті міністрів, коли укладали бюджет. Однак нацвалюту не мине девальвація і у найближчі місяці долар знову зробит стрибок.

Як повідомляв портал Знай.ua, ціни на пальне змусять більшість українців ходити пішки.

Також Знай.ua писав про те, що восени українців очікує значне подорожчання хлібу. Ціна на усі його сорти, запевняють фахівці, підвищиться щонайменше на 10-20 відсотків.