Днями СБУ повідомила про затримання іще одного бойовика, наближеного до загиблого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

В ході спецоперації контррозвідки СБУ з Донбасу був вивезений колишній "міністр агропромисловості ДНР".

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У вересні 2014 року він приєднався до бойовиків у складі так званого "Індустріального оплоту Донбасу".

Бойовик постачав у ОРДО добрива, паливно-мастильні матеріали, займався закупівлею зерна та продукції сільського господарства.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

Пізніше з "легкої руки" ватажка "ДНР" Олександра Захарченко він очолив "міністерство агропромислової політики та продовольства". Під кураторством російських спецслужб "міністр" забезпечував формування штату та функціонування фейковий відомства. Також він "санкціонував" доставку на окуповані території вантажів так званого "гуманітарного конвою".

Захарченко
Захарченко

"Через конфлікт з Захарченком на грунті перерозподілу награбованого "міністр" був звинувачений у зловживанні службовим становищем, розкраданні коштів в особливо великих розмірах і на деякий час був поміщений у в'язницю своїми ж соратниками", - розповідають у СБУ.

СБУ
СБУ

Опинившись на підконтрольній Україні території, в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 258-3 КК бойовик наразі співпрацює зі слідством і дає свідчення про діяльність "ДНР".

"ЛДНР"
"ЛДНР"

В ході слідства спливло багато фактів причетності РФ до окупації окремих районів Донецької та Луганської областей, розкрадання держмайна, руйнування інфраструктури та інших злочинів російсько-терористичних військ.

Ім'я "міністра" у повідомленні не вказують, однак ЗМІ, посилаючись на власні джерела, стверджують, що мова йде про Алію Камара, який понад три роки провів у Донецьку "на підвалі".

Алія Камара

Нагадаємо, експерти простежили принципову зміну у зацікавленості Володимира Путіна щодо фейкової республіки "ДНР" на Сході України.

Володимир Путін
Володимир Путін

Як писав раніше Знай.ua, скандально відомий російський письменник Захар Прилєпін, що воював у рядах бойовиків "ДНР" і втік з Донбасу, розповів, як колись міг убити президента Російської Федерації Бориса Єльцина.

Захар Прилепін
Захар Прилепін

В інтерв'ю російському виданню терорист розповів, що колись працював в охороні.

"Я був залучений зі своїм відділенням ОМОНу в якості охорони під час його виступу і стояв в одному метрі від нього, і у мене в куртці був пістолет. На прицілі не тримав, але з деякою іронією подумав, що треба ж, президент стоїть поруч, а у мене пістолет в руці", - розповів Прилєпін.


Також Знай.ua писав про те, що як тільки Путін припинить фінансування псевдореспублік Донбасу, "ДНР" і "ЛНР" попросяться назад в Україну або просто розваляться.