У понеділок та у вівторок, 24-25 вересня, в семи областях України були знеструмлені 205 населених пунктів. Для відновлення електропостачання були залучені бригади обленерго.

Цю інформацію повідомили на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У повідомленні говориться, що тисячі людей, внаслідок дощів та сильних поривів вітру, залишилися без електрики. Крім того, населені пункти були знеструмлені через спрацювання систем захисту ліній електропередач.

У Житомирській області знеструмлено 91 населений пункт, Київській — 54 н. п., Волинській — 23, Одеській — 12, Сумській — два і стільки ж — у Кіровоградській.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, шквальний вітер з дощем наробив проблем на Західній Україні. Через шторм, який зірвав електропроводи, без світла залишилося 180 сіл і містечок. Також є людські жертви стихії.

Постраждав від стихії і сам Львів – тут без світла залишилися 5 вулиць. Вітер пошкодив 2 зупинки і літній майданчик, а ще повалив півтора десятка дерев.

Майже півтори тисячі комунальників у посиленому режимі намагаються ліквідувати наслідки негоди в найкоротші терміни. Їм дали завдання очистити дощоприймачі від опалого листя і прибрати з магістралей дерева і гілки.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", найближчими днями в Україні осінь повністю вступить у свої права: очікуються холод і нічні заморозки, а в Карпатах навіть може випасти сніг. На щастя, до вихідних погода стане краще, але все одно залишиться мінливою.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що дощі, сильний вітер і похолодання, які "порадували" киян в понеділок, 24 вересня, за словами синоптика Наталки Діденко, цілком виправдовують імідж понеділка, як важкого дня. Втім, у найближчі дні в Києві погода зміниться хіба що в бік ще більшого похолодання, очікуються перші заморозки.