Відомий російський журналіст, головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов в інтерв’ю з помічником держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вессом Мітчеллом поставив цілу низку питань, які принижуть українську націю.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

Варто відзначити, що Олексія Венедиктова вважають одним з опозиційних російським журналістом, який постійно критикує російську влада, у тому числі Володимира Путіна.

Так, Венедиктов під час інтерв'ю з американським дипломатом поставив доволі провокативні запитання.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Ви говорили про баланс. Де цей баланс, як ви його бачите в Україні, дуже багато хто вважає, що Україна – "держава що так і не відбулась".

Більше того відомо, що журналіст назвав Україну не просто "державою, що не відбулась", а "failed state", що в перекладі означає “невдала держава".

У свою чергу Мітчел не прийняв оцінок наданих російським журналістом та різко відповів на питання Венедиктова.

Так, він відзначив, що Україна на шляху реформ зробила вже дуже багато. Дипломат розповів, що українська влада зуміла досягти вражаючих успіхів у судовій реформі та економіці.

Крім того він висловив сподівання, що Україна й надалі буде досягати неймовірного успіху на грунтітреформування країни.

"Я б сказав, що Україна досягла величезного прогресу, починаючи з 2014 року. Вона реформувала свою судову систему. Економіка показує кращі результати. Вони зараз борються з корупцією. Тому я не згодний також з самим вашим питанням, що Україна є проваленою державою чи невдалою державою. Я бажаю їм… я думаю, що вони доб’ються успіху. І вони, мені здається, на шляху досягнення цього успіху. І схоже, що український народ цього хоче. Тому Росія не має права відмовити їм у цьому майбутньому", – відповів помічник держсекретаря США.

Після таких слів американського дипломата Венедиктов не стримався та назвав росіян та українців одним, примусово розділеним народом.

"Вам напевно доведеться колись з паном Путіним. І він вам скаже: це розділений народ, ми, українці – це розділений народ. Так само, як був німецький народ: Західна Німеччина — Східна. Власне, він це казав. Я не пам’ятаю, чи говорив він це публічно, але він це говорив. Що б ви йому відповіли на цей аргумент?"

Представник США відповів, що добре знайомий з російською історією і не підтримує ідею побудови імперії. Він також додав, що кожен народ має право на самовизначення та визначати своє майбутнє самотужки без впливу іншого.

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну

Нагадаємо, Україна показала найпотужнішу зброю, яка б'є на будь-яку відстань.

Як повідомляв "Знай.ua", витівки Путіна спровокували Євросоюз піти на крайні заходи.

Також "Знай.ua" писав, що коло Путіна кишить "живими джерелами" розвідки США.