Російський бізнесмен і власник кейтерингового бізнесу Євген Пригожин, до якого приклеїлося прізвисько “шеф-кухар Путіна”, був засуджений до 13 років колонії.

Євген Пригожин

Про це стало відомо із повідомлення російських ЗМІ.

Журналісти зазначають, що Пригожин сидів декілька разів. Першу судимість він отримав у 18 років: в 1979 році його засудили до 2,5 років позбавлення волі умовно за крадіжку і відправили на виробництво – хімічний завод в Новгороді.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Друга судимість "наздогнала" "кухаря Путіна" вже через два роки, у 1981-му. У 1980 році Пригожин повернувся в Ленінград, де познайомився з місцевим жителем Олексієм Бушмановим, разом з яким вони проникли у квартиру на проспекті Макліна і викрали майна на суму 177 рублів.

1 березня того ж року Пригожин видавив скло в іншій квартирі, але зловмисника помітила сусідка, і йому довелося сховатися. Наступної ночі він повернувся з Бушманом, разом вони винесли майна на 980 рублів, зокрема, магнітофон, джинсову куртку і кришталь, сказано в повідомленні.

Окрім того, Пригожин разом з подільниками обікрали квартиру на вулиці Брянцева на 1610 рублів. Потерпіла запідозрила Пригожина в крадіжці, так як він був знайомий з її дочкою, проте у міліції не вистачило доказів.

В матеріалах справи йдеться, що на вулиці вони попросили у дівчини закурити, потім “Пригожин несподівано схопив її за шию, почав душити”. З дівчини зняли чоботи і сережки.

Однак цього разу міліція встигла затримати одного з неповнолітніх, які також були на місці злочину. Пригожин отримав 13 років колонії посиленого режиму.

Євген Пригожин вийшов на свободу в 90-х і став “успішним підприємцем”. Чи повністю він відбув термін, не відомо.

Нагадаємо, Concord – одна з трьох компаній, яку разом з 13 російськими фізособами Мюллер звинуватив у впливі на виборчу кампанію 2016 року в США.


Як писав раніше Знай.ua, в Службі безпеки України визначили й ідентифікували більше двох сотень найманців так званої "Приватної військової компанії Вагнера", які брали участь у війні в Сирії.


Також Знай.ua писав про те, що Державний департамент США опублікував список російських громадян і компаній, щодо яких Вашингтон введе санкції.