У вівторок, 25 вересня, держдеп Сполучених Штатів Америки підтримав Україну в питанні отримання автокефалії православної церкви. Про це сказано у зверненні представника Державного департаменту США Хезер Науерт, яке опубліковано на офіційному сайті Держдепу.

"Сполучені Штати рішуче підтримують свободу віросповідання, у тому числі свободу представників окремих груп регулювати власну релігію відповідно до їх переконань і вільно сповідувати свою релігію без втручання влади. Сполучені Штати поважають намір українських православних релігійних лідерів добиватися автокефалії згідно з їхніми переконаннями", - заявила Хезер Науерт.

Хезер Науерт

При цьому представник наголосила, що в Америці поважають вселенського патріарха Варфоломія, який демонструє виняткову релігійну толерантність і проводить міжконфесійний діалог у православному світі.

Також Науерт запевнила, що Сполучені Штати продовжують непохитно підтримувати нашу країну та її територіальну цілісність у зв'язку з російською агресією на Донбасі та окупацією Кримського півострова.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми також підтримуємо Україну, оскільки вона визначає власний шлях і приймає власні рішення і створює об'єднання, вільні від зовнішнього втручання", - наголошується у зверненні представника.

Нагадаємо, Константинопольський патріарх Варфоломій, здійснюючи Божественну літургію в Церкві св. Фоки в Стамбулі, проголосив, що направив всім повідомлення про те, що Україна якомога швидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.

Як повідомляв портал Знай.uа, глава УПЦ Московського патріархату митрополит Онуфрій відмовився від зустрічі з представниками Константинополя: екзархи приїхали в Україну, щоб обговорити процес надання автокефалії.

Також портал Знай.uа писав, що патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Українською церквою Московський патріархат стане менше наполовини і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.