Українці ще порадіють бабиному літу та приємному сонечку. У цю п’ятницю повернеться тепло, але не надовго, а от вночі слід чекати заморозків.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співробітник метеоцентру Наталка Діденко.

Так, за словами синоптика, у четвер, 27 вересня, на Схід країни прийдкть перші нічні заморозки.

заморозки

"Вночі +2+8 градусів. Заморозки зсунуться на Схід, більшість Центру (окрім Вінниччини)та – увага! – навіть на південь", – пише синоптик.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вдень же температура повітря досягне +10+16 градусів. У деяких регіонах чекати дощів.

дощ

"Сухо, сонячно, хмарки з невеликими дощами набіжать хіба на крайню Північ – Волинь, Рівненщина. Житомирщина, північні райони Чернігівщини та Київщини", – додала Діденко.

Що стосується столиці, то у Києві вночі +4+8 градусів, вдень +13+15 градусів.

"Похолодання – це чудово: чим раніше похолодає, тим швидше комунальники почухають потилиці. Потепління, хоча й короткочасне, передбачається у п’ятницю – до +18+22 градусів!", – додала синоптик.

Таким чином сонечку порадіємо лише один день, а вже наступного вихідного дня прогулянку зіпсують дощі, які нариють практично всю країну.

А як зазначалося раніше, на початку жовтня в Україні очікується значне потепління, яке сміливо можна назвати "другим бабиним літом". Як прогнозують національні метеорологи, жовтень в Україні буде теплим.

Згідно прогнозів синоптиків, у жовтні денна температура повітря буде приємно дивувати українців, а от вранці та ввечері потрібно як слід утеплюватися.

Дивіться: Що погода приготує українцям до кінця року

Нагадаємо, 26 вересня антициклон, у якого центр над Угорщиною, створить суху погоду в країнах континентальної Європи. А в Україні старий дощовий циклон нарешті піде за кордон і опадів з вітром найближчими днями не буде.

Як повідомляв портал Знай.ua, у понеділок та у вівторок, 24-25 вересня, в семи областях України були знеструмлені 205 населених пунктів.

Також Знай.ua писав про те, що смертоносний ураган вирує в Україні.