Напевно, кожен з вас чув безліч компліментів щодо української мови, адже багато хто знає про те, що вона є однією із найбільш мелодійних мов у всьому світі. Днями в мережі з'явилися нові дані, які підтверджують це, повідомляє Рада Європи.

26 вересня на честь Європейського дня мов був складений рейтинг найпопулярніших мов серед європейського населення. Українська мова зайняла 8 місце.

українка

У трійку лідерів увійшла німецька, французька і російська мови.
Замикає таблицю польська і нідерландська мови.

Варто згадати про те, що ще з 2001 року 26 вересня вважається Європейським днем ​​мов.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

рейтинг

Такі свята чудова можливість для того, аби згадати про важливість державної мови і необхідність її популяризації.

До слова, у Києві вирішили ввести заборону на вивіски, оголошення та рекламні плакати іноземною мовою. Така інформація знаходиться у петиції, яку українці розмістили на сайті КМДА. Автором петиції є Максим Кондрюк.

"В рамках виконання вимог Конституції України та Закону України "Про захист прав споживачів", ввести заборону в місті Києві на вивіски, оголошення та рекламні банери, що містять текст іноземною мовою",

- повідомляється у зверненні.

реклами

Слід уточнити, що петицію зареєстрували 19 вересня і під нею підписалася вже 81 людина.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що відома своїми скандальними заявами письменниця Лариса Ніцой дісталася до "Кварталу 95", а саме до Євгена Кошового. Нагадаємо, артист не так давно заявив, що його дратує, коли йому нав'язують українську мову. Він каже, що відмінно знає зазначену мову, але вважає за краще розмовляти російською, а його патріотизм не залежить від того, якою мовою він розмовляє.

Ніцой відразу ж відреагувала на повідомлення, помітивши, що артисти студії "Квартал 95" зобов'язані почати розмовляти українською, щоб люди дивилися їхні виступи і тренувалися у вивченні рідної мови. Письменниця зажадала зробити публічний простір українським, а Кошовий може розмовляти вдома і з друзями, як забажає, але не на екрані.

Нагадаємо, одіозна письменниця і борець за українську мову Лариса Ніцой обурилася через те, що Міністерство освіти України відхилило поправку до закону про освіту, в якій пропонувалося звільняти вчителів з антиукраїнською позицією без права поновлення викладацької діяльності.

Як повідомляв Znaj.ua, відома українська письменниця Лариса Ніцой пояснила, чому артисти студії "Квартал 95" повинні виступати українською мовою. Про це Ніцой повідомила у відповідь на заяву Євгена Кошового.

Також Znaj.ua писав про те, що прокуратура Донецької області вимагає скасувати рішення, винесене обласною радою, згідно з яким російська мова вважається регіональною.