В одній зі шкіл Одеській області група учнів захворіла вірусним гепатитом.

Цю інформацію повідомило в Одеському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

У повідомленні говориться, що 9 унів школи підхопили вірус. Причиною появи страшної інфекції в навчальному закладі, за попередніми даними, стали порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів. Відзначається, що в школі йде ремонт водопровідних мереж, тому дітям ніде мити руки.

Джерело інфекції поки невідоме. Зараз у школі проводяться перевірки.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, слід розрізняти пожовтіння шкіри і пожовтіння білків очей. В той час, як пожовтіння шкіри може бути пов'язано з надмірним споживанням бета-каротину, вітаміну А і вітаміну С, і в цьому випадку не представляє загрози, пожовтіння очей зазвичай спостерігається у людей з ураженою печінкою, пише Medical News Today.

В останньому випадку необхідно звернутися до лікаря для постановки точного діагнозу. Дослідники стверджують, що жовтизна шкіри і білків виникає в результаті збільшення рівня білірубіну.

"Пожовтіння шкіри або очей може бути симптомом чогось більш серйозного, але всі вони прямо або опосередковано пов'язані зі станом здоров'я печінки" вважає доктор Хей.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", харчові добавки можуть призвести до розвитку серйозних захворювань печінки. Про один випадок з харчовою добавкою на основі куркуми повідомляється в доповіді дослідників з Університету Арізони, який опублікований в журналі BMJ Case Reports.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що діти, які не пройшли вакцинацію, відтепер не зможуть відвідувати школи і дитячі сади. Про це нагадали Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки України, повідомляється на сторінці МОЗ в Facebook.