Тепер українські батьки будуть зараховувати своїх малюків у дитячі садки за новими правилами.

Цю інформацію повідомило Міністерство освіти.

Проект документа вже був оприлюднений для обговорення громадськості.

Відтепер першими в черзі будуть діти, які проживають у межах території обслуговування установи. Крім того,в першу чергу будуть зараховувати тих малюків, чиї рідні брати або сестри вже ходять в цей дитсадок. Позачергово також будуть зараховувати дітей працівників цього ж навчального закладу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У повідомленні говориться, що засновник навчального закладу або органи місцевого самоврядування зможуть приймати рішення про створення системи електронної реєстрації заявок про зарахування дітей у садок.

Громадськість буде обговорювати новий проект до 24 жовтня 2018-го.

Нагадаємо, вибір дитячого саду — складне рішення для батьків. Багато з них не розуміють, навіщо платити за приватний дитячий садок, якщо можна віддати малюка в державний. Про те, як правильно вибрати дитячий садок, читайте в матеріалі Clutch.

Дитячий сад — по суті, перший навчальний заклад твоєї дитини, тому від нього залежить ставлення малюка до навчання, спілкуванню з однолітками, творчості, суспільного життя. До того ж він там буде без тебе, тому треба переконатися, що про нього піклуються і приділяють достатньо уваги.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в дитячому садку No210 у Києві дитина на обід з'їв суп з дротом. Таку інформацію повідомляє Politeka. Лікарі поки так і не змогли витягнути чужорідне тіло, а вихователі садка відмовляються як-небудь реагувати на те, що трапилося.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Запорізькій області розгорівся гучний скандал, швидше за все через неуважність лікарів і просту людську безвідповідальність. В місті Бердянськ у виховательки місцевого дитячого садка виявили туберкульоз.