СБУ оприлюднила відеозапис на якому нинішній керівник так званої "ДНР" Денис Пушилін пропонував своїм спільникам ліквідувати Олександра Захарченка.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, на оприлюдненому відео йдеться про бажання нинішнього керівника "ДНР" Дениса Пушиліна здійснити переворот у псевдореспубліці завдяки ліквідації тодішнього керівника донецьких бойовиків Олександра Захарченка.

Наразі вже відомо, що розмова між помічником Пушиліна та двома невідомими чоловіками відбулась 12 червня в одному з ресторанів турецької Анталії.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Зокрема, під час розмови Лаврентьєв акцентує увагу невідомих на необхідності зміни тодішнього глави псевдореспубліки Захарченка без проведення "виборів" в окупованому Донецьку.

Разом з тим варто відзначити, що експерти простежили принципову зміну у зацікавленості Володимира Путіна щодо фейкової республіки "ДНР" на Сході України.

Так, експерти відзначають, що протягом останнього часу сам Путін та так званий куратор "ЛДНР" Владислав Сурков дистанціювались від управління фейковими республіками.

У повідомленні наголошується, що багато хто вирішив скористатися ситуацією після вбивства Олександра Захарченка.

“Наприклад, отаман Юрій Сафоненко, який знаходився у Криму до недавнього часу, зараз сподівається на повернення в “ДНР”. Ігор Безлер (“Біс”) і Сергій Дубинський (“Похмурий”) у Ростові-на-Дону очікують нових призначень. Бойовий соратник Захарченка Ходаковський 21 вересня намагався в’їхати у “ДНР” для того, щоб взяти участь у виборах, але його не пропустили”, — розповідають журналісти.

Крім того варто відзначити, що зовсім нещодавно СБУ повідомила про затримання ще одного бойовика, наближеного до загиблого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Наразі вже відомо, що у ході спланованої спецоперації контррозвідки СБУ був затриманий та вивезений на контрольовану українським урядом територію колишній "міністр агропромисловості ДНР".

У вересні 2014 року він приєднався до бойовиків у складі так званого "Індустріального оплоту Донбасу".

Бойовик постачав у ОРДО добрива, паливно-мастильні матеріали, займався закупівлею зерна та продукції сільського господарства.

Трохи пізніше за особистої згоди колишнього ватажка "ДНР" Олександра Захарченко він очолив "міністерство агропромислової політики та продовольства". Під кураторством російських спецслужб "міністр" забезпечував формування штату та функціонування фейкового відомства. Також він "санкціонував" доставку на окуповані території вантажів так званого "гуманітарного конвою".

"Міністр "ДНР" перейшов на бік України

Нагадаємо, експерт напророкував швидкий крах "ЛДНР".

Як повідомляв "Знай.ua", бойовики змусять простих вчителів "скинутися" на псевдовибори в "ДНР".

Також "Знай.ua" писав, що Захарченко воскрес, але його "повісили" в Італії.