Один із найвідоміших інтернет-провайдерів східної України "Онлайн-Україна" є платником податків у так званій "ДНР".

Про це повідомив народний депутат України від БПП Мустафа Найєм.

Зокрема, нардеп розповів, що формально провайдер зареєстрований у Запорізькій області проте у той же час він є платником податків у Куйбишевському районі тимчасово підконтрольного терористам міста окупованого Донецька.

"Маленька деталь великого хаосу у прифронтових містах. Всі ці факти вже передані до СБУ, де запевняють, що реакція буде вже скоро", - написав він.

Як з'ясував нардеп вся техніка та база даних на всіх абонентів провайдера, сервера доступу та вся технічна документація знаходиться на тимчасово окупованій території.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Маленькая деталь большого хаоса в прифронтовых городах. Все эти факты уже переданы в СБУ, где уверяют, что реакция будет уже скоро. Но коротко расскажу и вам. Неделю назад был в Авдеевке, это всего несколько километров от линии фронта и "промки". Во время разговора с местными жителями, как бы между прочим, рассказали удивительный факт, от которого я слегка оторопел и поверил не сразу. И зря. Посмотрите и поймете, это голые факты. Оказалось, что один из главных интернет-провайдеров города Авдеевка, который находится в шести километрах, является плательщиком налогов и официально зарегистрирован в Куйбышевском районе г. Донецк. Формально компания с символическим названием "Онлайн-Украина" зарегистрировано в Запорожской области. Но вся база данных абонентов провайдера, сервера доступа и другое техническое оборудование также находятся на оккупированной территории. Сын владельца компании открыто принимает участие в донецких автогонках, а типовой договор его предприятия "висит" в открытом доступе на сайте Российского провайдера onlinedn.ru. Как я уже сказал, все эти факты уже переданы в СБУ, и я очень надеюсь, что в ближайшее время после проверок будут предприняты соответствующие меры. Копия справки налоговой инспекции ДНР - в первом комментарии.

Geplaatst door Mustafa Nayyem op Donderdag 27 september 2018

Більше того за словами нардепа син власника цієї компанії не приховує факту свого проживання в окупованому Донецьку. Крім того він є постійним учасником денецьких автогонок.

"Син власника компанії відкрито бере участь у донецьких автогонках, а типовий договір його підприємства "висить" у відкритому доступі на сайті Російського провайдера onlinedn.ru", - додав Найєм, опублікувавши також документи, що підтверджують реєстрацію компанії-провайдера.

Разом з тим варто відзначити, що колишні полонені ДНР днями шокували мережу розповідями про своє життя на окупованій території. Знущанням немає меж, такі витончені тортури і приниження бачили тільки за Гітлера і Сталіна.

Наразі вже відомо, що опублікувати всі ці страшні розповіді допомогла відома правозахисниця, голова "Центр громадянських свобод" та координатор громадської ініціативи "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук.

Олександра разом з колегами підготувала моніторинговий звіт "Пережили пекло". Саме з нього вона написала пост, взявши цитати документальних свідчень.

"Я просила мене не бити, говорила, що вагітна. Вони сказали, що "дуже добре, що укроповский дитина помре". Нас били всім, чим завгодно: і прикладами, і ногами, і бронежилетами, які знайшли у нас. Били по всіх частинах тіла. Про мене гасили бички. Мені, тому що я дивилася і кричала, коли били інших, зав'язали очі скотчем. Я на той момент була на третьому місяці вагітності, і в результаті побиття у мене почалася кровотеча. Я втратила свідомість".

Чоловік заробив на яхту та "Бентлі", забезпечуючи ліками "ДНР"

Нагадаємо, бойовики змусять простих вчителів "скинутися" на псевдовибори в "ДНР".

Як повідомляв "Знай.ua", Захарченко воскрес, але його "повісили" в Італії.

Також "Знай.ua" писав, що скандальна співачка з РФ дала вказівку терористам на Донбасі.