Український уряд продовжив дію спеціальних зобов’язань "Нафтогазу", відповідно до яких компанія продавала газ для потреб населення за зниженими (не ринковими) цінами.

Дію рішення продовжено до 18 жовтня 2018 року.

Про це інформують прелставники глави уряду Володимира Гройсмана.

Таке рішення було прийнято чиновниками на засіданні у п'ятницю, 28 вересня. Зазначимо, що напередодні у компанії "Нафтогаз", яка влипла в гучний скандал, вчергове повідомили про підвищення цін на газ для промисловості. Так вартість блакитного палива для цієї галузі стрибне майже на 10%.

ціна на газ

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наразі вартість газу для промислових споживачів перевищує вартість газу для населення у 2,4 рази.

Трибок цін на газ для населення до ринкового рівня є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною та надання чергової фінансової допомоги.

нові тарифи

Додамо, на днях у ЗМІ з'явилась інформація, що Кабінет міністрів України намагається достроково припинити програму співпраці з МВФ та розпочати нову — короткострокову та з меншими обсягами фінансування.

гроші

Нагадаємо, щоб отримати субсидию, українцям більше не доведеться виписувати зі свого житла людей, що проживають не за місцем реєстрації. Тепер знижки на оплату комунлки нараховуватимуть по-новому.

Як повідомляв портал Знай.ua, комунальні борги вибиватимуть по-новому. Нові правила передбачають погашення комунальних боргів без грошей. Тепер українці можуть їх відпрацювати.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві увімкнуть опалення, коли середньодобова температура повітря опуститься до +8 градусів та нижче. І, не зважаючи на проблеми з енергозабезпеченням, людям пообіцяли, що опалювальний сезон розпочнеться згідно усіх норм.