Найпопулярніша у світі соціальна мережа Facebook вляпалася в черговий скандал.

Цю інформацію повідомили працівники соцмережі у власному блозі.

Проломом в безпеці Facebook близько 90 млн разів скористалися зловмисники. Їм вдалося отримати доступ до особистої інформації користувачів.

Як виявилось, вразливе місце соцмережі функція "Подивитися як...". З її допомогою користувач мав можливість оцінити, як його профіль бачать інші. Компанія передбачає, що пролом існував з липня 2017 року.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами фахівців з безпеки, хакери отримали доступ до всіх прихованих записів і фотографій користувачів. Дати точну оцінку того хто, коли і до якої інформації одержав доступ, вони не в силах.

У Facebook повідомили, що змінювати пароль в сервісі безглуздо - він не був скомпрометований. Для того, щоб зрозуміти, чи зачепили хакери твій аккаунт, достатньо зайти на сайт або в мобільний додаток Facebook. Якщо тебе викинуло і система просить ввести заново логін з паролем, значить до твого акаунта могли отримати доступ нехороші люди.

Нагадаємо, тайванський хакер-самоучка Чанг Чі-Юн (Chang Chi-yuan), який вишукує недоліки програм в обмін на гроші, заявив, що в прямому ефірі видалить сторінку самого Марка Цукерберга з соціальної мережі Facebook.

Чи-Юн повідомив, що буде зламувати аккаунт мільярдера 30 вересня в 18:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом). Про це пише Bloomberg.

"Буду транслювати видалення сторінки Марка Цукерберга в Facebook. Запланована пряма трансляція", - написав зломщик у себе на Facebook.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", одна з найпопулярніших у світі соціальних мереж Facebook попередила користувачів про можливий злом їхніх облікових записів. Через критичну вразливість сервісу під загрозою опинилися 50 млн власників акаунтів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що соціальна мережа Facebook видалила 652 акаунтів, груп та сторінок нібито за "скоординовану недостовірну поведінку" на платформі мережі і за допомогою додатків в Instagram.