Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у понеділок, 1 жовтня. Порівняно з показниками у п'ятницю, 28 вересня, гривна зміцнилася в своїх позиціях, її показник - 28,26 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Офіційний курс валют НБУ на 1 жовтня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2826,9931 гривні;
100 євро – 32.7252 гривні;
10 російських рублів – 4.3107 гривні.

Як видно з цими показниками, євро знизився в ціні на 3 копійки, а вартість російського рубля з п'ятниці збільшилася на 3 копійки. Крім того, долар також подешевшав на 3 копійки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Україні курс долара в жовтні буде знаходитися в досить широкому діапазоні, а гривня не зможе уникнути девальвації. Такий прогноз зробив керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.

"Швидше за все і цей рік не буде винятком. Дійсно, дуже багато чого буде залежати від новин від МВФ. Але я б не сказав, що тут питання затримка або не затримка. Найголовніше – чи будуть перспективи отримання наступного траншу, або будуть новини, які можуть перекреслити таку можливість", - розповідає аналітик.

За оцінками Паращія, курс долара в Україні в жовтні буде коливатися між 28 і 29 грн/дол.

"Ми розуміємо, що є ризик, що МВФ потребує затвердженні парламентом бюджету на наступний рік і поки не дуже зрозуміло, чи зможе наш парламент як ніколи бути оперативним і в найкоротші терміни його затвердити", - додав експерт.

Нагадаємо, що в Україні може з'явитися національна електронна валюта, створена за технологією Blockchain.

Як повідомляв портал Знай.uа, Національний банк України ввів в обіг оновлену банкноту номіналом 20 гривень. Цей зразок 2018 року отримав новий дизайн, а також вдосконалену систему захисту.

Також портал Знай.uа писав, що Кабінет міністрів може відмовитися від підвищення цін на газ з 1 жовтня.