Для багатьох фанатів спорту підтримка улюбленої команди дуже важлива, тому футбольні вболівальники з усіх сил намагаються висловити свою солідарність з гравцями.

Однак днями в мережі спливла шокуюча новина, яка вразила мережу.

вболівальники

Як розповіли фанати, які були на щоглі полтавської "Ворскли", деякі з праворадикалів прийшли на матч 10-го туру чемпіонату України в Прем'єр-лізі проти чернігівської "Десни" (2: 0) в футболках, на яких був зображений Адольф Гітлер.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Навколо портрета Гітлера розмістився напис "Мій дідусь австрійський художник".

Варто згадати, що такий випадок повторюється вже не раз. Так, в червні 2018 року праворадикальні вболівальники клубу "Нива" підтримали свою команду на матчі проти "Агробізнесу" нацистською символікою, а саме свастикою.

Оскільки самі футболки були червоного кольору, то в підсумку їхній образ символізував прапор Третього рейху.

А що ви думаєте про витівки праворадикалів?

До слова, мережу сколихнула новина про те, що 20 вересня представники праворадикальних організацій увірвалися до приміщення палацу культури ім. Гната Хоткевича у Львові з метою зриву публічних заходів.

Про це стало відомо з даних місцевого джерела ZAXID.NET.

неонацисти

Працівники установи розповіли джерелу про те, що сам інцидент відбувся близько 13:00. Вже відомо, що молодики представилися учасниками «Національного корпусу» та увірвалися до приміщення установи з метою припинення проведення «антиукраїнських, фашистських заходів».

Окрім того, нападники погрожували і принижували працівників палацу культури, однак так і не спромоглися пояснити, скасування яких саме заходів вони вимагають.Як зазначила директорка установи Оксана Гузь:

«Претензії цих осіб стосувалися презентації книги, яка нібито мала розпочатися в палаці о 12:00. Також вони стверджували, що пізніше в нас має відбутися «фашистський захід». Ми пояснили, що таких подій у нас не відбувається і відбуватися не може. Зважаючи на те, що в нас займається близько тисячі дітей, я попросила цих чоловіків покинути приміщення».

Проте, молодики зовсім не відреагували на прохання Гузь та навіть почали посипати її образами та погрозами. В мережі вже з’явився аудіозапис з місця подій, з якого можна почути наступні репліки праворадикала:

«Не включай дуру і не веди себе так. Зараз всьо закінчиться, як має закінчитись».

Його заспокоює інший чоловік: «Всьо, Сергій, пішли».

Одразу ж після інциденту на місце події викликали поліцію. З допомогою правоохоронців, праворадикали покинули приміщення палацу. Через отримані моральні збитки та через факт перешкоджання роботі установи Оксана Гузь написала заяву в Шевченківський райвідділ ЛМУ національної поліції. До звернення долучили фото, відео та аудіо матеріали.

Крім того, джерело надало низку матеріалів з місця події. Наприклад, на фотографіях серед осіб, які увірвалися до палацу, можна впізнати відомих у Львові учасників різноманітних акцій протесту Сергія Фаворського та Максима Каменецького. Як багато хто знає, вони входять до об’єднань ветеранів АТО Львівщини і виступають ключовими гравцями у конфліктних ситуаціях навколо виділення земельних ділянок учасникам бойових дій.

Гузь також додала, що можливою причиною появи праворадикалів в палаці культури ім. Хоткевича могло стати звернення ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України» щодо проведення концерту в цій установі.

Наостанок директорка додала:

«Організація з такою назвою зверталася до нас, однак ще в серпні ми відмовили їм у проведенні концерту. Відповідно, ми навіть не анонсували такої події в палаці культури».

У свою чергу, фактичним керівником ГО «Організація ветеранів України» виступає екс-нардеп від КПУ Петро Цибенко. Львівський осередок цієї організації очолює колишній генерал та член КПУ Олександр Грубий.

Нагадаємо, українці в соціальних мережах підняли на сміх "Правий сектор", який дивним чином з'явився в російському Челябінську.

Як повідомляв Znaj.ua, дисциплінарний комітет УЄФА розглянув інцидент з поведінкою уболівальників під час товариської зустрічі Ліги націй Чехія – Україна (1:2).

Також Znaj.ua писав про те, що 22-річний житель Німеччини помер після сутички з двома афганцями. Натовпи місцевих жителів просять покарати винних. Така інформація надійшла від іноземних ЗМІ.