У понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що зовнішнє незалежне оцінювання в наступному році студенти коледжів і профтехучилищ будуть здавати лише з двох предметів.

Відповідний указ опублікований на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

Варто відзначити, що, як і в попередні роки, є обов'язковим для вступників тестування з української мови та літератури, другий предмет - біологія або історія України, на вибір випускника.

Крім того, повідомляється, що в 2019 році ЗНО буде проходити з 20 травня по 12 липня. Так, кожен учасник зможе здати тест максимум з 4 навчальних предметів з переліку. При цьому випускникам старших шкіл результати оцінювання з трьох предметів будуть зараховані як оцінка за випускний державний іспит.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Тим часом випускників професійно-технічних училищ (ПТУ) хочуть зобов'язати працювати на роботодавця, який інвестує в їхній навчальний заклад.

Угода зобов'яже учня при досягненні ним певного рівня кваліфікації, відпрацювати три роки у цього роботодавця. При цьому роботодавець буде мати право розірвати угоду, якщо працівник не підтвердить рівень кваліфікації.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич переконана, що в рамках цих змін передбачається затвердження тристоронньої угоди між закладом професійно-технічної освіти, роботодавцем і учнем цього навчального закладу.

Нагадаємо, що на модернізацію освітнього простору початкової школи в держбюджеті на 2019 рік передбачено 1 мільярд гривень. Також частину з цієї суми піде на збільшення заробітних плат українських вчителів.

Як повідомляв портал Знай.uа, зовнішнє незалежне оцінювання українських абітурієнтів у 2019 році пройде з 20 травня по 12 липня.

Також портал Знай.uа писав, що Міністерство освіти і науки України розглядає можливість впровадження обов'язкового тестування з математики в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2021 році.