Правоохоронці попередили водіїв про те, що із настанням осінніх холодів автоматично збільшується вірогідність нещасних випадків на дорогах.

Статистика свідчить, що саме в осінній період збільшується число ДТП. Цьому сприяють погодно-кліматичні умови та різке скорочення світлового дня.

Дощова погода і тумани призводять до зниження коефіцієнта зчеплення шин з дорожнім полотном. У зв'язку з цим будь-який різкий маневр може привести до ДТП.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

ДТП у Черкаській області
ДТП у Черкаській області

Окрім того, у осінній період скорочується світловий день, тому водіям доводиться більшу частину часу управляти транспортним засобом у темряві. В сутінках і темряві значно погіршується видимість, тому можна помилитися у визначенні відстані до автомобіля, що рухається, або ж банально не помітити нерухомий предмет.

Дотримання правил дорожнього руху і правил безпечного водіння скоротить ризик виникнення аварій, наголошують у Нацполіції.

Патрульна поліція України
Патрульна поліція України

Правоохоронці назвали правила безпечного управління автомобілем у осінній період:

- правильно налаштуйте освітлювальні прилади і дзеркала у транспортному засобі;
- не перевищуйте оптимальну швидкість;
- дотримуйтесь дистанції та інтервалу між автомобілями;
- не користуйтеся засобами мобільного зв'язку;
- використовуйте ремені безпеки і дитячі автокрісла;
- під час подорожей на великі відстані обов'язково робіть перерви, буде доцільно зупинитися, відпочити і кілька хвилин подихати свіжим повітрям;
- якщо вас хилить у сон, зупиніть автомобіль і відпочиньте.

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв

Нагадаємо, у понеділок, 1 жовтня, Київська адміністрація ознайомилася з досвідом Швеції, країни з найнижчою смертністю на дорогах, для того, щоб впровадити її систему Vizion Zero.

Нововведення запустять з метою зменшення до мінімуму смертельних результатів при дорожньо-транспортних пригодах та скорочення травмування учасників аварій. Про це повідомляється на офіційному сайті прес-служба КМДА.


Як писав раніше Знай.ua, у Києві на Харківській площі у Дарницькому районі сталася смертельна авария. З'ясувалося, що Volkswagen Touareg влетів у Fiat Doblo. Про це повідомляє Національна поліція столиці.


Також Знай.ua писав про те, що жахлива дорожньо-транспортна пригода сталася біля столичної станції метрополітену "Нивки".