В одному із населених пунктів Одеської області зафіксували спалах сибірської виразки.

Про це повідомили в прес-службі поліції Одеської області.

Наразі вже відомо, що всі заряжені були разом та потрапили до лікарні після обробки ними туші домашньої корови, яка за попередніми твердженнями лікарі напевне була носієм небезпечного вірусу. Крім того відомо, що за опублікованою інформацією, всім госпіталізованим вже нічого не загрожує.

"За попередніми даними, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п'ятеро осіб. Цих людей госпіталізовано, вони перебувають під наглядом лікарів. За наявною інформацією, їх життю нічого не загрожує", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також відомо, що місцева влада вже ухвалила рішення про проведення на території селеща, де виявили збудник, відповідної дезинфекції та інших необхідних санітарних заходів.

Наголошується, що у зв'язку з надзвичайною ситуацією місцевою владою ухвалено рішення про проведення на території населеного пункту дезінфекційних та інших протиепідемічних заходів із залученням правоохоронних органів.

Крім того для запобіганню подальшого розповсюдженню небезпечної хвороби правоохоронці вже перекрили всі наявні в'їзди та виїзди з населеного пункту. Наразі відомо про спорудження шести карантинних пунтків, які охоронятимуть представники поліцейських, рятувальників та нацгвардії.

Вони контролюють дотримання жителями заборони на ввезення-вивезення худоби і продуктів тваринного походження.

Разом з тим варто відзначити, що ні для кого не секрет, що часник володіє безліччю корисних властивостей, зокрема, зміцнює імунітет, серцево-судинну систему. При цьому деяким людям не варто його вживати, щоб уникнути запалення хронічних захворювань.

Так, фахівці рекомендують виключити цей продукт з раціону при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка, панкреатит, холецистит), при каменях у жовчному міхурі і якщо вас турбує печінка.

Крім того, не рекомендується вживати часник при діареї. Вся справа в тому, що він тільки загострює запальні процеси в кишечнику. Також продукт містить у собі хімічні речовини, які можуть подразнювати слизові оболонки очей. Тому людям із захворюваннями очей часник протипоказаний.

Варто відзначити, що дана рослина здатна знижувати кров'яний тиск, що може значно погіршити самопочуття у людей, що страждають гіпотонією. А при проблемах із нирками часник не слід додавати в раціон, оскільки токсичні елементи, які містяться в цьому продукті, можуть спровокувати загострення цілого ряду хронічних захворювань.

Нагадаємо, хворобу Паркінсона лікуватимуть на молекулярному рівні.

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найпоширеніших осінніх хвороб.

Також "Знай.ua" писав, що українські кардіохірурги вразили Європу.

МОЗ підтвердив появу сибірської виразки в Одеській області