У Європі екзотична хвороба продовжує косити людей. Так, кількість жертв лихоманки Західного Нілу зросла стали понад три десятка людей у Греції.

Про це інформує Національний центр по контролю і профілактиці захворювань.

Страшна лихоманка наразі зафіксована ще у 271 людини. Вже 31 людина померла.

лікарня

А за останній тиждень, з 20 по 27 вересня, заразилися лихоманкою 37 чоловік, чотири людини померли.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вірус лихоманки Західного Нілу вперше був виявлений в Греції в 2010 році. У 2010-2014 роках від лихоманки Західного Нілу в Греції померли близько 80 осіб. У 2017 році повідомлялося про 48 випадків захворювання і про п'ятьох загиблих. Крім Греції, лихоманка Західного Нілу виявлена ще у восьми країнах Європи.

Лікарі попереджають, що заразитися лихоманкою можна через укуси комарів.

За деякими висновками дослідників, причиною спалаху небезпечного вірусу стали висока температура повітра та часті дощі на початку цього літа.

комар

Додамо, недуга також забрала десятки людей в сусідній з нами Румунуї. Загальна смертність від екзотичного вірусу досягла 21 людини. Та ще 30 людей заразилися лихоманкою Західного Нілу.

Дивіться: Екзотична недуга дісталась і України

Нагадаємо, вчені виявии ще одну небезпечну недугу, яку переносять щури. Так перший випадок інфікування щурячим гепатитом зафіксуавали у Китаї. Це захворювання може передаватися людям, а насідки можуть бути трагічними.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", у Сумах діти з різних шкі масово захворіли на менінгіт. Наразі зафіксовано 10 випадків захворювання. Діти перебувають під наглядом лікарів.

Також "Знай.ua" писав, що за офіційними даними, на диспансерному обліку в Криму полягає 11 211 інфікованих вірусом імунодефіциту людини, 55% з них отримують антиретровірусну терапію.