Цього тижня в Румунії лихоманка Західного Нілу убила чотирьох людей - в результаті загальна смертність від вірусу досягла 21.

Цю інформацію повідомили румунські органи охорони здоров'я, передає Associated Press.

Так, у п'ятницю Національний інститут охорони здоров'я сповістив про те, що ще 30 осіб заразилися після укусів комарів з вірусом. Також відомо, що летальні випадки пов'язані з іншими ускладненнями зі здоров'ям.

Лихоманка Західного Нілу
Лихоманка Західного Нілу

Найбільше смертей зафіксовано у Румунії в серпні, тоді вірус підхопили 200 чоловік по всій країні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Румунське МОЗ закликає владу країни вжити заходів для запобігання поширенню лихоманки Західного Нілу.

За словами співробітників Міністерства охорони здоров'я, як тільки в країну прийдуть холоди, загроза захворювань зменшиться.

Крім того, МОЗ радить громадськості прийняти превентивні заходи, такі як використання репелентів, надягати одяг з довгими рукавами і захищати вікна від комах. Вірусом можна заразитись через комарів.

Лихоманка Західного Нілу передається через комарів
Лихоманка Західного Нілу передається через комарів

Нагадаємо, в українській столиці зафіксували спалах небезпечного захворювання — лихоманку Західного Нілу. Зараз інфікований чоловік перебуває під пильним наглядом лікарів Олександрівської лікарні.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська.

Як правило, хвороба переноситься за допомогою комариного укусу. За словами медика, у 80 % випадків інфекція може розвиватися безсимптомно в організмі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" в Бердянську виявили холеру у пацієнта, хворого на гострий гастроентероколіт. Хворий живе у Дніпропетровській області. Він приїхав до Бердянська на відпочинок. Лікарі виявили у нього холерний вібріон О1 групи, серовару Огава, авирулентный, нетоксигенный.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що дослідники на крок ближче до створення універсальних ліків від геморагічної лихоманки Ебола. Антитіла ADI-15878, які виявили в крові у людини, яка перехворіла Эболой, дозволяє нейтралізувати дію вірусу, про це повідомляє Eurek Alert.