На Тайвані 25 людей загинули від тропічної лихоманки денге, число заражених склало 10 тис. осіб, передають іноземні ЗМІ.

У міністерстві охорони здоров'я острова повідомили, що щодня кількість заражень переносимого комарами захворювання вимірюються сотнями.

Найбільше число випадків зараження і летальних випадків зареєстровано на південному заході Тайваню і в портовому місті Гаосюн.

Читайте також: У Сьєрра-Леоне від Еболи померла дівчина

Лихоманка денге - гостре трансмісивне вірусне захворювання. Протікає з лихоманкою, інтоксикацією, міалгією, артралгією, висипом і збільшенням лімфатичних вузлів. При деяких варіантах лихоманки денге розвивається геморагічний синдром.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Зустрічається лихоманка денге переважно в країнах Південної і Південно-Східної Азії, Африки, Океанії і Карибського басейну. Щорічна захворюваність складає близько 50 мільйонів осіб.

Джерелом інфекції є хвора людина, мавпи і кажани. Передачу інфекції від хворої людини здійснюють комарі.