Відпустку наступного року найкраще планувати на липень або серпень, оскільки весна у 2019 затягнеться і "прихопить" за собою перший літній місяць.

Про це у вівторок, 2 жовтня, під час прес-конференції розповіла Вазіра Мартазінова - керівниця відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометінституту ДСНС та НАН України, передає "Укрінформ".

"Планувати відпустку краще в наступному році на липень-серпень. Можна і на вересень, але не виключено, що він буде досить непередбачуваним. Проте все, безумовно, залежить ще й від того, в якій країні люди планують відпочивати", - розповіла метеоролог.

Мартазінова також додала, що зміни клімату в останні роки спровокували скорочення літнього та зимового сезонів, у той час як перехідні періоди - осінь та весна - збільшуються.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Це відбувається через сучасні кліматичні умови. Тобто, коли ми говоримо про вересень, то він починається вже з 16 серпня. Таке відбувся зсув, що осінь починається 16 серпня. Літо ж навпаки починається пізніше - з середини червня. Тобто літо фактично зараз йде два місяці. А весна тягнеться довго-довго. Осінь також стає довгою, але вона м'якша, ніж весна",- розповіла синоптик.

Вона також зазначила, що на відміну від попередніх років, зараз найважчим є квітень: саме в цей місяць опадів менше всього.

Нагадаємо, синоптики нажахали українців тривожним прогнозом. В Україні протягом цього тижня, з 1 по 7 жовтня, очікуються справжні нічні заморозки, а температура повітря буде лише знижуватись.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", жовтень не готує українцям ніяких погодних сюпризів, на відміну від листопада, який виявиться досить суворим.

Також "Знай.uа" писав, що нейромережа Google навчилася передбачати стихійне лихо.