Авіакомпанія Одеса вирішила відкрити рейс Одеса - Ізмаїл в 2019 році.

Про це повідомив журналістам керівник компанії Вадим Громов.

Він також розповів, що попри занепад аеропорту Ізмаїла, який офіційно не працює ще з 2009 року, однак бетонна злітно-посадкова смуга знаходиться у задовільному стані та здатна приймати пасажирські та транспортні літаки.

Крім того відзначається, що на даний момент авіаперевізник веде перемовини з обласною владою про відкриття аеропорту для місцевих авіаперевізників.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Авіакомпанія Одеса базується на приміському спортивному аеродромі Гідропорт і має в своєму флоті кілька повітряних суден.

Організація займається підготовкою льотчиків для авіації загального призначення, здійснює польоти, займається ремонтом літаків і авіаційних двигунів.

Разом з тим варто відзначити, що у 2007 році Airbus випустив замітку про розгерметизацію літаків, в якій говорилося, що на висоті 40 тисяч футів у люди мають всього 18 секунд "корисної свідомості" перед тим як починається кисневе голодування.

Раптова декомпресія або розгерметизація літака супроводжується гучним ударом, або хлопком, в місці, де зустрічаються внутрішнє повітря літака з тим, що знаходиться за його межами, предметами, які літають поблизу від місця пошкодження і т. д.

Процедури безпеки підкреслюють симптоми кисневого голодування - нудоту, головні болі і навіть ейфорію (в окремих випадках). Щоб уникнути гіпоксії та її симптомів, необхідно негайно надіти кисневу маску. До речі, не варто думати, що ейфорія, яку людина відчуває від голодування, нешкідлива. Вона може пошкодити мозок і навіть вбити.

Під час аварії вас просто може "висмоктати" з літака, тому необхідно також міцно взятися за стійкий предмет. Був випадок, коли пасажир ледь не вилетів з літака – його врятувало те, що він вхопився за ногу іншого пасажира.

Як працюють кисневі маски?

Маски потрібні для безпеки? Або це дієвий спосіб "сп'янити" пасажирів і зробити так, щоб вони залишалися спокійними під час падіння літака? З цього приводу цікаво висловився герой Бреда Пітта Тайлер Дерден у відомому фільмі Бійцівський клуб:

"Знаєте, для чого в літаках потрібні кисневі маски? Кисень п'янить. В катастрофічних ситуаціях люди впадають в паніку, і скажено ковтають повітря, і раптом ейфорія, спокій, і ти миришся з долею. Ось малюнок. Аварійне приводнення — 600 миль в годину. А на обличчях спокій, як у корів в Індії".

Нагадаємо, чи можна палити на борту.

Як повідомляв "Знай.ua", пілоти не змогли зупинити пасажирський літак.

Також "Знай.ua" писав, чому пілоти їдять не те ж саме, що і пасажири.

В Європу за 600 грн: все про новий лоукостер Ryanair