Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов ув'язненого Кремлем українського режисера Олега Сенцова.

Про це у четвер, 4 жовтня повідомив керівник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков у своєму Telegram-каналі.

"Суд пов'язав його скаргу зі справою "Україна проти Росії про анексію Криму", — уточнив він.

У листі Олег Сенцов розкрив підступні та жорстокі дії російської влади, яка неодноразопо порушувала кілька статей Конвенції по захист прав людини і основних свобод, в тому числі ті, що забороняють тортури.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В повідомленні ЄСПЛ зазначається, що Кремлю запропоновали до 16 січня 2019 року представити свої зауваження щодо цього позову.

Олега Сенцова засудили на 20 років позбавлення волі, після того як суд визнав його винним в організації терактів у Криму. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити українських політв'язнів, які також перебувають за ґратами в Росії.

В підтримку Сенцова постійно виступає величезна кількість світових митців, включаючи іменитих закордонних акторів та режисерів.

Нагадаємо, Олег Сенцов вже понад 140 днів голодує у камері в'язниці в Лабитнангі. Його стан з кожним днем все більше погіршується.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Путіна готові до обговорення умов повернень Олега Сенцова, ось тільки не з Києвом, а Вашингтоном, де знаходяться троє їхніх громадян: Віктор Бут, Костянтин Ярошенко і Марія Бутіна.

Також Знай.ua писав, що навколо сумного голодування українського в'язня Кремля розгорівся новий скандал. Відома блогер та юрист Тетяна Монтян порівняла себе з Сенцовим та сказала, что в'язень, не дивлячись на 140 днів голодування, "виглядає чудово".

Дивіться: в'язень Кремля готовий просит помилування