Про план обміну полоненими, в ході якого український політв'язень Олег Сенцов може повернутися додому, в Кремлі нібито нічого не чули і взагалі не розуміють, про що йдеться.

У всякому разі, прес-секретар кремлівського засідателя Дмитро Пєсков заявив, що про існування плану з обміну полоненим особисто йому нічого не відомо. Про це він заявив в ефірі радіостанції "Говорить Москва".

"Ні. Нічого не відомо", – відповів Пісків.

Буквально за день до цього опозиційне видання "Нова газета" опублікувала інформацію, отриману з власних джерел. Згідно з отриманими даними, Кремль готовий повернути Сенцова в Україну, якщо на свободу вийдуть Вікторія Бута, Костянтин Ярошенко, які відбувають термін в Сполучених Штатах, і Марія Бутіна, що знаходиться там же під арештом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Наголошується, що Москва планує обговорювати це питання безпосередньо з Вашингтоном, "усуваючи Україну від перемовин". До речі, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова зазначила, що нічого не знає про таке рішення.

Нагородити Сенцова за вільнодумство

Кандидатуру в'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова у четвер, 27 вересня висунули на премію імені Андрія Сахарова 2018 року. Його кандидатуру в комітеті Європейського парламенту з закордонних справ представив депутат Європарламенту від Словаччини Едуард Кукан.

Париж зробив Сенцову подарунок

Муніципальна рада міста Парижа 24 вересня одноголосно віддала свої голоси за привласнення режисерові з України, політичному в'язневі Олегу Сенцову звання почесного громадянина міста.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олег Сенцов став почесним громадянином Харкова.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Сенцову прийшло страшне послання.

Також "Знай.uа" писав про те, що листи Олега Сенцова рідним стали більш трагічними і страшними.