Громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін все ж зміг відвідати свого підзахисного.

Про це повідомляють ЗМІ.

Крім того сам Фейгін розповів, що під час зустрічі вони встигли оформити документи, за якими російський адвокат має права відвідувати Сущенка протягом місяця, як представник українця в ЄСПЛ.

"Щойно побував у Романа Сущенка у в'язниці. Десь більше години заповнювали з ним різні папери, заяви. Тепер я можу відвідувати Сущенка як його представник в ЄСПЛ. Цей дозвіл діє протягом місяця. І раз на місяць потрібно буде писати подібний набір документів. Це стало можливим завдяки публічності, широкому висвітленню того, що відбувається, журналістами, за що я їм вдячний", - сказав Фейгін.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що два роки тому, 30 вересня 2016 року, російські спецслужби заарештували українського журналіста, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко. Його затримали в Москві, куди він прилетів з приватним візитом.

Журналіста звинуватили в шпигунстві і порушенні міжнародних правил. У ФСБ РФ заявили, що Сущенко – співробітник Головного управління Міноборони України. В ГУР Міноборони виступили із спростуванням цього твердження.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенко до 12 років колонії строго режиму. Скаргу на винесене рішення подали 5 червня.

Під час затримання російські силовики не повідомили про це ні консульським органам України, ні навіть рідним, які майже три доби не могли знайти його.

В'язня Кремля засудили до 12 років ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями. Колеги Сущенко, журналісти видання Укрінформ називають його затримання чисто політичною розправою. А все тому, що Роман розповідав французької громадськості про сутність Росії, яка після анексії Криму та окупації частини Донбасу в 2014 році перетворилася в країну агресора.

Роман Сущенко, як Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Володимир Балух з десятками інших політв'язнів кремлівського режиму борються за правду, європейські цінності і свободи українського суспільства.

Нагадаємо, Балух пише заповіт слідом за Сенцовим.

Як повідомляв "Знай.ua", з'явилися страшні подробиці побиття Балуха в Криму.

Також "Знай.ua" писав, що лист не допоміг Сущенку, російські судді оголосили вирок.

Роман Сущенко готовий написати прохання про помилування - Фейгін