У сервісі "Приват24" виникли проблеми із роботою. Також відомо про проблеми з іншими онлайн-сервісами банку.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що незрозумілі перебої у роботі онлайн сервісів "Приватбанку" користувачі почали масово скаржитись близько 18 години.

У свою чергу у компанії зазначили, що проблеми із сервісами виникли через масштабну аварію на лініях зв'язку провайдерів "Укртелеком" та DataGroup.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Крім того у "Приватбанку" запевнили, що провайдери планують усунути наслідки аварії вже найближчим часом.

"Фахівці банку ведуть в екстреному режимі роботу з підключення резервних каналів передачі даних", – повідомили у прес-службі банку.

Разом з тим варто відзначити, що раніше апеляційний суд Києва дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного арбітражного суду Гааги про стягнення з Росії компенсації за майно екс-власників Приватбанку і пов'язаних з ними компаній в Криму.

ЗМІ посилається на документ №796/165/2018 в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Згідно з цим рішенням від 25 вересня 2018 року, виконавчі листи на стягнення повинні бути видані на 130 мільйонів доларів компенсації за нерухомість, 9 мільйонів доларів компенсації витрат на судовий процес, а також відсотки на ці суми.

"Ухвала суду може бути оскаржене у Верховному суді протягом 30 днів з дня проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до цього суду", - сказано в документі.

Крім того варто відзначити, що прихований банківський троян DanaBot раптово засвітився в Україні. Компанії виявляють та блокують вірус. Однак вже є постраждалі. У вересні троян був помічений і в Україні. Про це заявили у компанії ESET, яка виявила різке зростання активності бота.

Шкідливе програмне забезпечення, яке вперше зафіксували раніше в цьому році в Австралії та Польщі, тепер поширюється і в інших країнах – Італії, Німеччини, Австрії, а тепер ще й в Україні.

ЩО ТАКЕ DANABOT І ЗВІДКИ ВІН ПРИЙШОВ

DanaBot є модульним банківським трояном, який вперше був проаналізований Proofpoint в травні 2018 року після виявлення кампаній по поширенню шкідливої програми через шкідливі електронні листи в Австралії. На момент виявлення шкідлива програма знаходиться в стані активної розробки.

Через два тижні після широко відомого поширення в Австралії, DanaBot виявили в Польщі. Згідно з дослідженням спеціалістів ESET, спрямована на Польщу кампанія все ще триває, і є і найбільш активною на сьогодні. Для інфікування жертв зловмисники використовують електронні листи, замасковані під рахунки різних компаній.

Нагадаємо, Смолій і діти на відео для дорослих.

Як повідомляв "Знай.ua", Україну атакував банківський вірус.

Також "Знай.ua" писав, що українцям розповіли про унікальну роботу Monobank.

На "Приватбанк" готують найбільший в українській історії колективний позов