З'явилася інформація про те, що в Європі лютує хакерський вірус, який краде банківські дані.

Компанія ESET повідомляє, що небезпечний банківський троян DanaBot перший раз дав себе виявити в цьому році в Польщі і Австралії. А зараз він шкодить банківським клієнтам в - Італії, Німеччині, Австрії та у вересні 2018 року він прийшов до України.

Хакери

"DanaBot є модульним банківським трояном, який вперше був проаналізований Proofpoint в травні 2018 року після виявлення кампаній по поширенню шкідливої програми через шкідливі електронні листи в Австралії. Написаний в Delphi, троян має багатоступеневу і багатокомпонентну архітектуру, більшість функцій якій реалізовані за допомогою плагінів. На момент виявлення шкідлива програма знаходиться в стані активної розробки", - заявили в компанії ESET.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Через два тижні після виявлення вірусу в Австралії, DanaBot помітили в улюбленій країні українських заробітчан. Дослідження спеціалістів ESET говорять про те, що кібератака все ще триває, і є найбільшою і найбільш активною на сьогодні. Для зараження жертв зловмисники використовують електронні листи, замасковані під рахунки різних компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України готує ряд змін до правил операцій з валютою. Таким чином політика регулятора спрямованих на лібералізацію валютного ринку.

Як розповів заступник голови НБУ Олег Гурій, Нацбанк дозволить громадянам купівлю валюти онлайн, але розмір її не повинен перевищувати 300 тисяч гривень, а також розширить граничний термін розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами з 180 до 365 днів.

Варто нагадати, що відомий ведучий і журналіст Володимир Петров поділився своєю історією невдалого користування Monobank. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, він розповів, що практично все життя він не користувався банківськими картками, проте один з його друзів таки умовив Петрова завести її. Він одразу ж зауважив, що спочатку ніяких проблем з Monobank у нього практично не було, однак зовсім нещодавно він зіткнувся з усіма "перевагами" розрекламованого бренду.

Нагадаємо, ПриватБанк масово блокує рахунки українців.

Як повідомляв Знай.uа повний провал: у МВФ підвели підсумки роботи в Україні.

Знай.uа писав, що загрожує трудовим мігрантам з України.