Засновник Telegram Павло Дуров зробив заяву щодо опублікованої раніше інформації про масштабний витік витоку IP-адрес користувачів месенджера.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, Дуров розповів, що витік ставався під час аудіовикликів та торнувся менше однієї дев'ятої всіх користувачів популярного месенджера.

"Він пояснив, що під час однорангового (P2P) виклику обидва пристрої, з яких здійснюється дзвінок, повинні знати IP-адреси один одного. Через те, що виклик відбувається безпосередньо без використання додаткових серверів, якість і швидкість передачі аудіоданих підвищуються", - зазначив Дуров.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що раніше Павло Дуров повідомив у своєму Telegram-каналі про найбільше оновлення месенджера.

"Як ви, напевно, чули, за останні пару років ми спокійно перебудовуємо Telegram для iOS з нуля за допомогою Swift. Це мова програмування, випущеного Apple як більш швидка альтернатива Objective C. Це дозволить прискорити відгук програми для власників Apple-девайсів.

Вертикальна версія Telegram виглядає точно так само, як і стара, але більш швидка, гладка і більш зручна. Найприємнішим нововведенням стане економія заряду, яка дозволить смартфонам використовувати програму без підзарядки набагато довше.

Ця нова система доступна для всіх, щоб скачати під назвою "Telegram X" з січня. Тисячі користувачів тестували його і ділилися своїми відгуками з нами, тому завдяки їм додаток став набагато зручнішим, а також підходить для всіх користувачів.

Ось чому протягом наступного тижня або двох ми плануємо оновити додаток Telegram за замовчуванням на Telegram з версією Swift. Навіть якщо раптово будуть виявлені помилки, - команда швидко їх ліквідує, ґрунтуючись на своєму досвіді.

Ця зміна зробить Telegram найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями, написаним повністю в Swift. Деякі вважають, що це великий ризик, але я думаю, що хтось повинен приймати такі ризики і бути першими, хто впроваджує нові технології, такі як шифрування "e2e" - або Swift. Саме тому Telegram є одним з найзахищеніших месенджерів у світі", - повідомив Павло Дуров у своєму блозі.

Нагадаємо, WhatsApp скопіює найгіршу функцію Instagram.

Як повідомляв "Знай.ua", слідом за Telegram Роскомнагляд наїхав на Яндекс.

Також "Знай.ua" писав, що Facebook видаляє твіти мільярдів користувачів.

Як Дуров посміявся на Путіним та Роскомнадзором