У четвер, 4 жовтня, на ділянці між Тузлинскою косою і островом Тузла під час монтажу проліт залізничної частини Керченського мосту, будівництво якої ведеться, впав у воду. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, за даними журналістів, коли будівельники з допомогою домкратных систем опускали один із залізничних прольотів на опори моста, проліт нахилився і впав у воду, так як листи заліза на мосту, на які був встановлений домкрат, не були закріплені між собою і з основною конструкцією.

Несучі конструкції моста пошкоджені не були. На щастя, ніхто з будівельників не постраждав.

Обвалення могло бути викликано звичайною халатністю монтувальників. Але офіційно інцидент списали на технічну несправність домкрата. Фото зруйнованих елементів моста опублікувала кримський блогер RoksolanaToday&Крим.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тепер російські будівельники та інженери думають над тим, як підняти проліт з води.

Будівельники стверджують, що для підйому прольоту потрібно буде, як мінімум, два плавучих крана, яким належить не просто підняти важку конструкцію, але спочатку перевернути її в повітрі.

Знадобиться не мала вправність кранівників. Якщо інженери з'ясують, що проліт пошкоджений, то доведеться замінити його на новий.

Пізніше в мережі виклали відеоролик, зроблений очевидцями інциденту.

Нагадаємо, у аннексованому Криму на сумнозвісному мосту відкрили рух транспорту. Перша колона з фурами пройшла по мосту після опівночі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фрагмент прольоту залізничної частини Кримського моста, що знаходиться в процесі будівництва, впав у воду. Зокрема, керівник однієї з компаній, яка займається будівництвом скандального Кримського моста розповів, що ЧП сталося в результаті технічної несправності однієї з домкратних систем.

Також "Знай.uа" писав, кримський міст, який Путін називає своєю гордістю, приносить йому одні розчарування, адже з моменту відкриття він все більше славиться своєю непридатністю.