В Україні почастішали випадки зараження лихоманкою Західного Нілу. За даними лабораторних центрів Міністерства охорони здоров'я, найбільше зараз страждає Запорізька область – протягом минулого місяця тут було найбільше пацієнтів зі схожими симптомами.


Лихоманка Західного Нілу в Україні

Лихоманка Західного Нілу
Лихоманка Західного Нілу


Спеціалісти пояснюють, що після проведення цілої низки досліджень у вірусологічній лабораторії виявили 8 людей із лихоманкою. Всі вони, до речі, мешкають у різних районах, тому виключений варіант зараження повітряним шляхом. Зараз хворі знаходяться на обстеженні у медичних закладах області до остаточного встановлення діагнозу і визначення процедури лікування.

Лихоманка Західного Нілу
Лихоманка Західного Нілу

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Епідеміологи спалах епідемії підтверджують. Статистика свідчить, що протягом 2006-2017 років діагноз "лихоманка Західного Нілу" встановлено 43 хворим, які проживали в містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, а також у Василівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Токмацькому, Чернігівському, Якимівському районах області.

Лихоманка Західного Нілу
Лихоманка Західного Нілу


Восени цього року вірус дістався і до Києва – його "привіз" із собою чоловік, котрий відпочивав влітку на Криті. За даними Європейського центру з профілактики та боротьби із захворюваннями, в серпні 2018 року в країнах Євросоюзу зафіксовано 300 випадків захворювання лихоманкою Західного Нілу.

Лихоманка Західного Нілу
Лихоманка Західного Нілу

Найбільше випадків - в Італії (144). За один тиждень серпня 2018 зафіксовано 24 випадки смерті. Всього в 2018 році в країнах Євросоюзу зафіксовані 710 випадків захворювання лихоманкою Західного Нілу.

Лихоманка Західного Нілу
Лихоманка Західного Нілу

Вірус Західного Нілу може призводити до розвитку неврологічної хвороби і смерті людей. Найбільші спалахи хвороби - в Ізраїлі, Греції, Румунії, Росії та США.

Лихоманка Західного Нілу
Лихоманка Західного Нілу


Передають цю хворобу найчастіше комарі, але її може спричинити і контакт людей із зараженими тваринами. У 80% випадків помітити перші симптоми практично неможливо, серед них: гарячка, головний біль, втома і болі в тілі, нудота, блювота, іноді шкірний висип і розпухлі лімфатичні вузли. Інкубаційний період зазвичай становить від 3 до 14 днів.


Дивіться: Лихоманка Західного Нілу в Європі


Нагадаємо, знайдено дієву вакцину для боротьби з туберкульозом.
Як повідомляв Знай.ua, медики назвали найкращі напої при перших симптомах застуди.
Також Знай.ua писав, на відомому курорті зафіксували спалах смертельної епідемії.