У житті кожної країни є такі моменти історії, які неможливо забути.

Однак росіяни вирішили, що це не так.

історичне фото

Нещодавно в країні провели опитування, яке було присвячене історичній пам'яті, а саме фігурі Сталіна. Результати опитування показали, що майже кожен другий молодий росіянин ніколи не чув про репресії за радянських часів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Найнижчий рівень інформованості щодо переслідувань, від яких постраждали жителі СРСР в 20-50-х роках минулого століття, серед громадян РФ 18-24 років (47%), а найвищий - серед людей старше 60 років (89%), повідомляє Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦДСД).

Крім цього дослідникам вдалося встановити, що кожен п'ятий росіянин ніколи раніше не чув про сталінські репресії.

Такі результати шокують, адже у кожного третього респондента в сім'ї були репресовані родичі. Через втрачені матеріали близько 5% нічого не знають про подальшу долю своїх родичів.

Крім цього респонденти розповіли, що дізналися про репресії в своїй родині з розповідей близьких (91%).

Варто також уточнити, що дослідження проводилося серед повнолітніх громадян РФ у вигляді інтерв'ю по телефону. В цілому було опитано 1,6 тис. осіб.

Така вибірка має свої обмеження, однак результати все одно дуже показові.

Нагадаємо, українців сколихнула новина про те, що Сенат США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Як повідомляв Znaj.ua, в мережі з'явився другий офіційний трейлер фільму "Дике поле", який зняли за романом відомого українського письменника Сергія Жадана "Ворошиловград".

Також Znaj.ua писав про те, що днями Президент РФ Володимир Путін підписав два федеральних закони, які мають на меті посилити покарання за відмову спростовувати неправдиві відомості.