Днями Президент РФ Володимир Путін підписав два федеральних закони, які мають на меті посилити покарання за відмову спростовувати неправдиві відомості.

Путін
Путін

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Документи були опубліковані на офіційному порталі правової інформації.

Згідно з документами, з тих, хто відмовиться припиняти поширювати або спростовувати фейкову інформацію за рішенням суду, будуть стягувати штраф до 20 тис. рублів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Посадовим особам доведеться заплатити 50 тисяч рублів, юридичним - до 200 тис. За рецидив неправдивих відомостей передбачено ще жорсткіше покарання - арешт до 15 діб.

Володимир Путін
Володимир Путін

Крім того, внесено зміни до статті 315 КК РФ ("Невиконання вироку суду, рішення суду або іншого судового акта"). До кримінальної відповідальності будуть притягуватися насамперед ті, хто вже піддавався адміністративному покаранню за відповідне порушення.

У документах уточнюється, що мова йде про штрафи до 50 тис. рублів, обов'язкові або виправні роботи, арешт до трьох місяців або позбавлення волі до одного року.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо відмовило у видачі дозволів на ввезення на територію України книг, у яких присутні антиукраїнські висловлювання та риторика.

Книгарня
Книгарня

Про це повідомляє прес-служба комітету.

Крім того у відомстві зазначили, що окремим компаніям заборонили загалом ввезення п'яти книг, у яких знайшли ознаки антиукраїнських висловлювань та пропаганди.

"Держкомтелерадіо відмовив суб'єктам господарювання - ТОВ "Форс Україна", ТОВ "Дресс Шоу", ТОВ "Якабу Трейд" у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'яти книг, в яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав'язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора", - йдеться в повідомленні.

книгарня
книгарня


Як писав раніше Знай.ua, найближчим часом у стінах Ради вирішать долю скандальних проросійських телеканалів, які щодня продовжують "промивати мізки" мільйонам українцям.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Про це повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій. Він заявив, що оскільки петиція про "припинення антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" та "NewsOne" набрала достатню кількість підписів, тепер будуть ініційовані відповідні закони щодо припинення подальшої роботи телеканалів.


Також Знай.ua писав про те, що на телеканалі "Росія 1" в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин" показали карту Україну з регіонами, які нібито повинні відійти Росії та Польщі.