Міністр закордонних справ Клімкін прокоментував ідею легалізації подвійного гражданства з Російською Федерацією


Про це пише Хвиля.

“Я вважаю, що нам потрібен новий закон про громадянство, але хочу відразу сказати, і дуже добре, що це прозвучить тут, у Харкові, — при будь-яких інноваційних ідеях, які нам потрібно обговорювати не тільки в нашому політикумі, а, в першу чергу, в громадській дискусії, я категорично заперечую і категорично проти, проти будь-яких навіть ідей чи думок, проти легалізації подвійного громадянства з Росією, з агресором", — підкреслив Клімкін.

На думку міністра, всі подібні випадки повинні фіксуватися і розслідуватися українськими спецслужбами. На жаль, неможливо відстежити кількість українців, які стали громадянами Росії. Вони не нададуть таку статистику, що буде не на руку Україні. Наші громадяни повинні розуміти, що країна-агресор хоче переманити, впевнений Клімкін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

“Росія буде намагатися перетягнути наших громадян, і про це треба також попередити всіх, але я дуже сподіваюся, і якщо хочете, це мій заклик для всіх — не йдіть до того, оскільки подивіться, що реально відбувається в Росії, що це за країна, що це за суспільство за ментальністю, за пропаганді, по всьому, що там відбувається", — сказав Клімкін.


Також він упевнений, що Росія буде намагатися максимально переманити українців. З метою протистояння необхідно розглянути питання кримінальної відповідальності.

"Про Росію і про придбання прихованого російського громадянства як країни-агресора я готовий абсолютно таку можливість розглядати. Я вважаю, що це ідея, яка повинна обговорюватися і яка має сенс. Що стосується інших, я вважаю, що така кримінальна відповідальність і звинувачення всіх тих, хто придбав таке громадянство, не є найкращою опцією", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Він розповів, що чекає росіян в Україні.


Як повідомляв портал "Знай.uа" кремлівські нелюди придумали нове знущання над Балухом.

Також Знай.uа" писав, Росія отримала нову порцію "хімічних" санкцій.