Керівник Рахункової палати Валерій Пацкан повідомив, що, незважаючи на бравурні заяви українських політиків, життя простих українців не покращиться, тому що ні пенсії, ні зарплати підвищуватися не будуть. Для цього просто не вистачить грошей, враховуючи колосальний зовнішній борг країни.

Ні про які додаткові соціальні виплати в 2019 році мова йти не може. Про це заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан.

Він нагадав, що на погашення державного боргу уряду доведеться направляти майже 40% від майбутнього бюджету. Соціально-економічні витрати збільшити неможливо, тому мова йде зовсім не про зростання пенсій і зарплат, а лише про збереження того рівня, який є в 2018 році.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Пацкан відзначає, що близько 7 млрд грн не змогли розподілити між місцевими бюджетами. Таким чином уряд не може профінансувати в повному обсязі сферу освіти і будівництво нової інфраструктури. Готується нове підвищення тарифів, яке присутнє в планах кількох відомств. Але уряд паралельно бажає скоротити в черговий раз рівень субсидій на більш ніж 20%.

Все вищесказане свідчить, що соціально-економічний стан простих українців у майбутньому році точно не покращиться.

Раніше ми повідомляли, що пенсійний фонд України не погоджується з вимогами Укрпошти на підвищення тарифу на доставку пенсій.

У підсумку це може призвести до додаткових витрат. Про це пише Хвиля.

Заступник Директора департаменту Пенсійного фонду України Лілія Пухлий прокоментувала ситуацію. Вона підкреслила, що зараз тариф на доставку розраховують за розміром пенсії кожного конкретного громадянина. Коли мова йде про підвищення, потрібно буде змінювати формулу розрахунку соцвиплат.

Також ми писали, що близько двох мільйонів українців виїхали на заробітки до Польщі, але лише половина з них оформлені на роботі офіційно. Про це розповів міністр соцполітики Андрій Рева.

Нагадаємо, у мільйонів українців відберуть пенсії.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" українцям "осучаснять" пенсію. Що потрібно знати кожному?

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що 26 вересня, стало відомо, що у наступному році українським пенсіонерам підвищать пенсії майже на 20%.