Міноборони України за сприяння неурядової організації The HALO Trust розробив інформаційну карту територій, які загрязненны мінами і вибухонебезпечними залишками війни.

Карта розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

"В даний час Україна є однією з найбільш забрудненої мінами та вибухонебезпечними предметами залишками війни країн у світі", - зазначають в МОЗ.

Як пояснюють у міністерстві, карту розробили з метою зниження загрози нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами, адже з початком агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей мали місце неодноразові випадки підриву військовослужбовців і цивільного населення на вибухонебезпечних предметах.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в мережі опублікували ексклюзивні кадри нової військової вантажівки, яка буде передена на потреби ЗСУ вже найближчого часу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що новий автомобіль був розроблений і складений на Бориспільському автозаводі.

У свою чергу експерти відзначають, що новий вантажівка замінить в українській армії застарілий вантажівку Газ-66.

Крім того, наголошується, що Tata LPTA 713 TC з колісною формулою 4х4 побудований на базі індійської Tata LPT 713. Однак, українська вантажівка помітно відрізняється від свого індійського "родича".

Нагадаємо, у мережу злили фото нової грізної техніки ЗСУ. Оборонні підприємства поступово оновлюють автопарк військових.

Як повідомляв "Знай. ua", в мережу злили компромат на командувача ООС Сергія Наева. Командувач ООС потрапив у гучний скандал.

"Знай. ua" писав, що Росія "поклала око" на український газ. Турбіни SIEMENS були ввезені в обхід міжнародних санкцій.