У мережі з'явилося фото російського найманця на Донбасі, де він встановлює протипіхотну міну МОН-50. Саме від такої міни в лісосмузі біля нульового блокпоста окупантів 30 вересня загинули діти з Горлівки.

Цей жахливий інцидент став приводом для пропагандистів Кремля звалити все на українську сторону. Хоча цілком зрозуміло, що це робила саме російська сторона.

Черговим підтвердженням послужили фотографії в соціальних мережах, де горді окупанти хизуються кількістю встановлених в лісі розтяжок і протипіхотних хв.

Так, росіяни завезли на окуповану частину Донбасу купу заборонених Оттавської конвенції протипіхотних хв. В тому числі ПМП-2. І терористи продовжують хвалитися своїми арсеналами забороненої зброї, якого просто немає в української армії згідно з виконання угоди про ліквідацію протипіхотних хв.

Раніше повідомлялося, що в мережі були опубліковані імена загиблих і пораненого підлітка з-за вибуху під окупованій Горлівці. Таку інформацію надала організація "Східна правозахисна група" у своєму профілі у Facebook.

Як зазначають в організації, травми отримав 10-річний підліток Дмитро Кожух. На даний момент він госпіталізований в хірургічне відділення з осколковими пораненнями м'яких тканин усього тіла.

У числі загиблих: Кирило Коробок (7-й клас), Андрій Максименко (13 років), Віталій Бербинов (8-й клас).

Вибух прогримів 30 вересня у лісосмузі в Горлівці на Донбасі. Загиблі діти були в самому епіцентрі на момент події. Наголошується, що вибух стався близько нульового блокпоста.

Нагадаємо, стали відомі імена дітей, загиблих під час вибуху в Горлівці.

Як повідомляв "Знай. ua", бойовики використовували заборонену зброю і отримали гідну відповідь. Російські найманці дев'ять разів обстріляли позиції українських військових.

"Знай. ua" писав, що хлопчик, що вижив звинуватив "ДНР" у вибуху в Горлівці.