Вдова загиблого в Донецькій області українського військового подала позов до суду Хмельницького. Так жінка вимагає стягнути з Російської Федерації 180 тисяч євро (5,9 млн гривень). Про це повідомляє сайт Судової влади України.

Жінка звернулася до суду в своїх інтересах і інтересах двох малолітніх дітей. В обґрунтування вимог позивачка вказала, що її чоловік у червні 2015 року, виконуючи бойове завдання під час розвідки місцевості поблизу с. Опитне Ясинуватського району Донецької області, натрапив на мінне поле і підірвався. Військовий отримав травми, несумісні з життям.

Відомо, що у квітні 2017 Хмельницький міськрайонний суд виніс рішення згідно з яким встановлено факт загибелі чоловіка позивачки при виконанні ним обов'язків військової служби по захисту Батьківщини у с. Дослідне в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України.

Жінка стверджує, що саме з Росії слід стягнути моральну шкоду, тому як є загальновідомий факт військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Вдова загиблого воїна розповіла, що втратила сенс життя через загибель чоловіка і віру в майбутнє. Розмір заподіяної їй моральної шкоди, жінка визначила керувалася практикою Європейського суду з прав людини з аналогічних питань, зокрема рішеннями: "Хачукаевої проти Росії", "Сагаева та інші проти Росії", "Исламова проти Росії".

Варто відзначити, що це не перший подібний випадок, раніше в суд з позовом до Російської Федерації щодо стягнення моральної шкоди у розмірі 60 000 євро звернулася вдова загиблого військовослужбовця в своїх інтересах і інтересах малолітньої доньки.

Позивач вказала, що чоловік згідно з розпорядженням Адміністрації Державної прикордонної служби України в складі маневреної групи виконував завдання щодо посилення охорони державного кордону на ділянках з Російською Федерацією в Донецькій області.

В липні 2014 року під час виконання завдання з евакуації травмованих колег у міста Шахтарськ, БТР-80, яким керував чоловік позивачки, підірвався на фугасі збройних формувань Російської Федерації. Загинув чоловік позивачки і ще один військовослужбовець, поранено 8 військовослужбовців.

Нагадаємо, мешканка України, потрапила в полон до бойовиків на третьому місяці вагітності, розповіла про жахливі знущання, які їй довелося пережити.

Як повідомляв портал "Знай.uа", перше на що скаржаться військові – умови підписаного контракту не дотримуються, командири часто влаштовують "парад свавілля", в армії вже ніхто не дивується поборам, синців, все увійшло в звичку.

Також "Знай.uа" писав, командир 503 окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухачевський розкрив шокуючі факти про військові будні ВСУ.