Не найоднозначныша ситуація складається з Закарпаттям в Україні— у цій області переважає угорська культура і мова, що може плачевно позначитися на цілісності України.

Про це пише один з провідних авторів відомого американського видання The New York Times Ендрю Хіггінс, який відвідав потрапив у епіцентр "паспортного скандалу" місто Берегово на Закарпатті, передає Хвиля.

Як пише Хіггінс, місцеві жителі бачать Угорщину зовсім не іноземною державою. Так, журналіст відвідав угорську оперу в місті, яку зібралося подивитися більш трьох тисяч осіб.

Також журналіст зазначив, що під час концерту виконувалося два гімну, угорський та український, при цьому перший публіка зустріла набагато активніше, ніж другий.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

І на завершення Хіггінс додав, що більшість місцевих вважають себе етнічними угорцями. Також підкреслив, що більшість або погано, або взагалі не володіють українською мовою — всюди поширена угорська мова.

Як зазначив американський кореспондент, для України виникла складна обстановка не тільки на сході, де йде війна з Росією, але і на заході.

"Лідер Угорщини Віктор Орбан вдало використовує експлуатацію націоналістичних імпульсів, щоб закріпити його все більш автократичне правління", — підкреслює Хіггінс.

Втім, не все так критично, зазначає автор, угорське керівництво при всьому його настрої визнає суверенітет і територіальну цілісність України і не має наміру якимось чином спробувати захопити "втрачені землі".

Нагадаємо, конфлікт між Україною та Угорщиною почався ще з 1991 року, коли були прийняті неправильні закони на користь Угорщини. Про це повідомив експерт програми міжнародної і внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна оголосила консула Угорщини в місті Берегово персоною нон грата. Причиною такого рішення стала видача угорських паспортів громадянам України на території консульства Угорщини в Берегові.

Також "Знай.uа" писав, Сполучені Штати Америки закликають Угорщину не блокувати засідання комісії Україна – НАТО.